DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Hollanda’da lig bitti!

25.04.2020
A+
A-

UEFA’nın 55 aza ülke federasyonuna liglerin tamamlanmasını söylemesinin ardından Hollanda Futbol Federasyonu ligleri bitirdiğini açıkladı.

Federasyon tarafından yapılan açıklamada sezonun iptal edildiği belirtilirken, şampiyon ilan edilmeyecek ve küme düşme olmayacak. Önümüzdeki sezon Avrupa’da mücadele edecek olan takımlar da mevcut puan durumuna tarafından belirlenecek. Takımların önümüzdeki sene Avrupa’da elde edeceği gelirlerin de ligdeki takımlara eşdeğer olarak bölüneceği açıklama edildi. Hollanda’da geride kalan 25 maçta Ajax ve EKSIK Alkmaar’ın 56 puanı bulunuyor. Ajax, averajla rakibinin önünde zirvede. Bu iki ekip önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi Elemeleri’nde yer alacak. 50 puanla 3. sırada yer alan Feyenoord ise Avrupa Ligi Elemeleri’nde boy gösterecek. PSV Eindhoven, Willem, Utrecht ve Vitesse de önümüzdeki sezon Avrupa Ligi Play-Off’unda mücadele edecek olan takımlar. Ligde son 2 sırada bulunan ADO Den Haag ve Waalwijk küme düşmeyecek. Keza 16. sıradaki Fortuna Sittard da Play-Out oynamaktan kurtuldu. Ancak alınan karara en çok üzülen ekipler, 2. Lig’de irtifa mücadelesi veren takımlar oldu. İlk 2 sırayı alan takımların doğruca bir üstteki lige yükseldiği Hollanda’da 2. Lig’in lideri Cambuur’un üst lige çıkmasına belli gözüyle bakılıyordu. Sezonun bitimine 9 maç kala 66 puanı bulunan ve 3. sıradaki Volendam ile arasında 11 puan ayrım olan Cambuur, alınan karar sonrası üst lige yükselemeyecek. Cambuur’un gerisinde 2. sırada yer alan 62 puanlı De Graafschap da üstteki lige çıkma hayalleri yıkılan bir diğer takım oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.