DOLAR 32,3691
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,20
BIST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Hipoalerjenik 5 köpek ve kedi türü

03.12.2017
A+
A-

Bedlington Terrier

Sizin için en iyi köpeğin kısa tüylü bir tür olduğunu mu düşünüyorsunuz? Size bir sürprizimiz var: Uzun tüylü ırklar alerjisi olan insanlara çok daha az zarar veriyor. Bunun nedeni ise alerjinin köpeğin tüylerinden değil, tükürüğünde ve cildinde yer alan proteinlerden kaynaklanması. O nedenle bu 17-23 kilo ağırlığındaki tüylü Bedlington Terrier’lerle alerjiler başınıza dert olmadan mutlu mesut geçinebilirsiniz.

Hipoalerjenik 5 köpek ve kedi türü

Bichon Frise

‘Powder puff’ olarak da bilinen Bichon Frise’ler yumuşacık ama bir o kadar kalın tüylere sahiptir. 10-18 kilo arasında olabilen bu köpekler sizin için iyi olabilir. Unutmayın, köpek alerjenleri de diğer etkenler olan hava kirliliği, sigara dumanı ve trafik egzozu gibi mikroskobik parçalardan oluşur. Evinizin içindeki hava kirliliğini azaltmak, tetikleyici alerjenlerin de durdurulmasını sağlar.

Hipoalerjenik 5 köpek ve kedi türü

Chinese Crested

Az tüyü olduğundan daha az alerjenin yayılmasına neden olabilecek bu cins, geçmişte dünyanın en çirkin köpeği seçildi. Ancak biz öyle düşünmüyoruz. Tüysüz vücutları sebebiyle garip görünseler de çok iyi arkadaşlardır.

Hipoalerjenik 5 köpek ve kedi türü

Portuguese Water

Beyaz Saray’da ikamet etmesi nedeniyle havalı köpekler listesindeki yerini alan Portuguese Water, Malia Obama’nın alerjisi olduğundan tercih edilmişti. Bununla birlikte de hipoalerjenik türlerin daha çok konuşulmasına neden oldu. Ancak uzmanlar yine de bu konuyla ilgili şüpheli ve dikkatli davranılması gerektiği konusunda sık sık uyarıda bulunuyor.

Hipoalerjenik 5 köpek ve kedi türü

Sphynx

Bu kediler tüysüz yapılarıyla dikkati çekiyor. Ancak yazının en başında belirttiğimiz gibi sorun tüylerde değil, cilt ve tükürük proteinlerinde. Dolayısıyla tüysüz olmaları alerjinizi tetiklemeyeceği anlamına gelmiyor. Üstelik kediye karşı alerjisi olanlar köpeğe karşı alerjik olanlardan daha güçlü reaksiyonlar veriyor. Ancak iyi haber şu: Bir süre sonra alerjenlere toleransa neden olabilecek rutin enjeksiyonlara çok daha iyi yanıt veriyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.