DOLAR 32,3227
EURO 34,8134
ALTIN 2.401,87
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Hikmet Karaman: ‘Bu takım küme düşmeyecek’

04.07.2020
A+
A-

Süper Lig’in 30. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında Gençlerbirliği ile golsüz berabere kaldı. Karşılaşması sonrası açıklamalarda yer alan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, baskı bir maça çıktıklarını ifade ederek, “Keza maç öncesi, keza hava şartları keza de rakibin geçen hafta aldığı farklı mağlubiyet bugün oyun anlayışlarını da değiştirdi. Savunma anlayışlı, abes bölge vermeyen bir oyun, natürel bizim için kolay olmadı” diye konuştu.

Karşılaşmada 2 net pozisyon yakaladıklarını ve bunları değerlendiremediklerini de aktaran Karaman, “Lakin genele baktığımızda birliktelik besbelli olan bir netice. Net pozisyonlara giren takım bizdik” biçiminde konuştu.

“Camia olarak doğru şeylere odaklanacağız”

Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan tecrübeli teknik adam, “Ağırbaşlı olmakta avantaj var. Hakemin 90 dakika her tarafında, maçtan önce söylenildiği gibi bizim aleyhimize yok hatta lehimize bazı pozisyonlara kara verdi. Bunu bilhassa cesaretli bir şekilde bildirmek gerekiyor. Bunu söylemekle geçen hafta haksız atılan oyuncum var, ikisini karıştırmayacağız. Minik hatalar olabilir, normalde iyi bir maç yönetmiştir. Camia olarak dürüst şeylere odaklanacağız.

Geçen hafta hileli bir şekilde oyuncumuz kırmızı kart fark etti. Burada biz hukuk kurulundan, suç oluşturan veren başkanlardan, yönetimlerden şunu beklerdik. Nasıl oysa görüntüye tarafından yöneticilere, oyuculara gerekse hocalara ceza veriliyorsa, görüntüler tarafından de masum bir insanı suçlandırmayacaksın, cinayet vermeyeceksin. Adalet hukukun temelinde varsa, esas budur. Haksız birileri atılıyorsa görüntülerde de netse affedin arkadaşlar. Suçluysa suçunu verin. Başlıca meslek haksız bir şekilde oyuncumuza kırmızı kart vermeniz. Bugün bu oyuncu olsaydı maç diğer yere gidebilirdi” açıklamasını yaptı.

“Mücadelemiz sonuna kadar sürecek”

Gelecek hafta deplasmanda Sivasspor maçına hazırlanacaklarını sözlerine ekleyen Karaman, “Tabii yarın oynanacak sonuçlar da bizim için manâlı, bugünkü oynanan maç bizim lehimize gelişti. Mücadelemiz ardına kadar sürecek. Biz bunun inancındayız, bütün camiamıza çağırmak istiyorum. Biz küme düşmeyeceğiz kardeşim. Ölümüne uğraş edeceğiz. Buradaki 3 puan fazla önemliydi lakin rakibi de düşüneceksin, kendi oyununuzu, yetersiz oyuncuyu da. Bir sonraki maça da 3 puanı hesaplayıp yola çıkacağız” dedi.

Numan Güder

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.