DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Heybeliada’daki yangınla ilgili yeni gelişmeler

13.07.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Mustafa Kaya’nın haberine göre Heybeliada’da dün ormanlık alanda yangın çıktı. Aşıklar Yolu Mevkisi’ndeki 2 farklı noktadan yayılan alevlere, havadan ve karadan müdahale edildi. Bu sırada, belediye hoparlöründen eğitimi olan vatandaşlar yangına müdahaleye çağrıldı. Bazı vatandaşlar da su bidonları, damacana, pet şişe ve kovalarla ekiplerin söndürme çalışmalarına destek verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul Valisi Yerlikaya ile birlikte yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Pakdemirli, ekiplerin hızlıca adaya intikal ederek saat 17.33 itibarıyla çıkan yangına 17.36 itibarıyla müdahale etmeye başladığını söyledi. Nemin yüzde 70 seviyelerinde, havanın çok sıcak olduğunu belirten Pakdemirli, yerleşim yerlerinin de rüzgar yönü nedeniyle risk taşıdığını ifade etti.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emirleriyle adaya hareket ettiğini Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Yangında bildiğiniz üzere bu yıl İHA’larımızı da kullanıyoruz. Bir İHA’mız, 2 uçak, 6 helikopter, 6 orman arazözü ve 17 itfaiye aracıyla birlikte 23 arazözle müdahale edildi. Bu saatler itibarıyla artık yangın tamamen kontrol altında, tamamen sönmüş durumda. Minimum hasarla, 5 hektar civarında bir hasarla bu yangını atlattık. Gelmiş geçmiş olsun. Her yangında söylediğimiz gibi, yüzde 90’ı insan hatasından oluyor bunların. Artık bir son verelim diyoruz. Bu yangınla alakalı 3 gözaltımız var. Çok yönlü soruşturmamız Valilik tarafından devam ediyor.”

Yerlikaya Twitter hesabından “Yangın 19.45’te kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor” paylaşımında bulundu.

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı, yangın üzerine TCG Ç-144 Çıkarma Gemisi’nin görevlendirildiğini, belediyeye ait söndürme araçlarının adaya taşınmasının sağlandığını bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.