DOLAR 32,3751
EURO 34,7785
ALTIN 2.395,53
BIST 10.241,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Hazal Kaya’dan “Aşk-ı Memnu” itirafı

13.06.2020
A+
A-

Hazal Kaya’nın açıklamalarından satır başları…

“Korona günleri sağlıklı beslenme, spor yapma, senaryo alıştırma biçiminde hareketli geçti. Fiko’yla hayat fazla güzelmiş. Bu aylarına sette olduğum için tanık olamayacaktım. Onunla vakit geçirme fırsatı bana iyi geldi. Bana kalsa lohusayım diye kuytu rahat yiyecektim. Ama senaryo olduğu için doğum kilolarımı atamak için dikkat ettim.

Aşk-ı Memnu’da birincil duygum Selçuk Yöntem’in babamı oynamasına heyecanlanmamdı. ‘Nasıl oynarım, ne yapacağım?’ demiştim. Lakin dünya tatlısıdır benim için koskocoman talih oldu. Bir ara izliyordum diziyi. Her yıl üç beş kere yayınlandığı için yakaladığımda izliyorum. Lakin hiç baştan sona oturup izlememiştim. Hamileyken izledim. Ali’yle oturduk sayesinde izledik ve fikrim çok değişti.

Ben izlerken 10 sene için kendimi sevmeyi öğrenmişim. Bir Zamanlar fazla yargılardım kendimi, ‘Ne tatlıymışım’ diyerek duygulandım. Nihal’e de manzara açım değişti. Oynarken seyirciden etkilenip ben de sinir oluyordum. Fazla uzun zaman tatsız geldi. Ama tamamen izleyince fark ettim, Nihal’e başka hiçbir seçenek bırakılmamış. ‘Ne yapıyorsunuz siz bu kıza ya?’ dedim izlerken.

18 yaşında bir kız bara gidiyor. Barın kapısında Behlül yakalıyor eve getiriyor. Sanki fena yola düşmüş gibi bir hitabe evde. ‘Bunu babana nasıl söyleyeceğiz?’ filan. Ya bara gitmek istemiş kız ne istiyorsunuz kızdan?

Nihal’i Behlül’e zorunlu eden de Adnan kızı. Kızın evden burnunu çıkarmasına izin vermiyorlar. En büyük kurban Nihal dizide.

‘Adını Feriha Koydum’ benim için bir iddiaydı. Çünkü Aşk-ı Memnu çok başarılı olmuştu, o yüzden bu diziye çok gergin başladım. ‘Ya başarılı olamazsam?’ korkusu vardı. Orada da ekip fazla sağlamdı azıcık onlara sığındım. Feriha’yı birincil okuduğumda fazla herzamanki bulmuştum. İki üç defa yalanlama teşebbüsünde bulundum. Beni gaza getirdiler  olacak diye. Doğrusu de o kadar oldu. 

‘Shamless’ paralı kanalda yayınlanan bir diziydi. Amerika’nın da milli kanalında böylece bir diziyi yayınlayamazlar. Biz de milli kanala ‘Bizim Hikaye’yi uyarladığımız için, ana hatlarıyla bazı hikayeyi kullanabildik.

Dizinin çıkış noktası; ‘Bu aileden dünyanın her uygun var. Buraya gelse buradaki ailenin başına neler gelirdi?’ sorusuydu. Biz burada hayatın zorluğunu anlattık.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.