Havuzlarda çocukları bekleyen tehlike
Yüzme havuzları çoğunlukla açık alanda olmaları sebebiyle havadan gelen toz ve bitki tohumları ile mikroorganizmalar için gayet elverişli bir ortamdır. Ayrıca insan vücudundan dökülen deri parçacıkları, salgılar, sürülen kozmetik ürünler, güneş yağları, sabun artıkları da suda kirletici etki yaratmaktadır.
Havuz suyu belli bir sıcaklığa ulaştığında oluşan yosun, bakteri ve virüslerin çoğalması için ideal bir ortam hazırlar ve bu mikroorganizmalar sağlığa zarar verir. Yüzme havuzundaki suyun temiz berrak olması, biyolojik açıdan insan sağlığına zarar vermemesi ancak uygun dezenfeksiyonun yapılması ile mümkündür. Bu amaçla en sık suda hızlı çözünen organik yapıda olan klor kullanılır. Ayrıca ozon ve ultraviole gibi alternatif dezenfeksiyon yöntemleri de uygulanmaktadır. Havuz suyunun belli bir PH değerinde tutulması ve klor oranının standartlara uygun olması gerekmektedir. İnsan sağlığını korumak amacıyla yapılan dezenfeksiyon yöntemlerine rağmen yine de bazı hastalık yapıcı etkenler havuz sularında yaşayabilmektedir.
BEBEKLER KAÇINCI AYDAN İTİBAREN DENİZE SOKULMAYA BAŞLANMALI?
class=’cf’>
Hiçbir evcil hayvan havuza sokulmamalıdır.
Çocukların eğlenirken sağlıklarından olmamaları için yetkililere ve ebeveynlere büyük görev düşmektedir. Sağlıklı,mutlu ve huzurlu tatiller dileğiyle…

arpanetmedya.com’a katkıları için teşekkürler.