DOLAR 32,4736
EURO 34,7873
ALTIN 2.440,57
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Hatay’da Çöken Rönesans Rezidans’ın Müteahhidi Yurt Dışına Kaçarken Yakalandı

10.02.2023
A+
A-

6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen şehirlerden biri de Hatay’dı. Öyle ki kentte binlerce bina göçmüştü. 12 kat ve 250 daireden oluşan ve Antakya’da yer alan Rönesans Rezidans da bu felakette yıkılan yapılardan biriydi.  

1000 kişinin yaşadığı düşünülen yapı, Antis Yapı tarafından 2012 yılında tamamlanmıştı. Bugün ise rezidansla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yerle bir olan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı.

Coşkun, Karadağ’a gitmek üzereyken gözaltına alındı

Gelen bilgilere göre Coşkun, gelen bir ihbar üzerine başsavcılığın soruşturma başlatmasının ardından İstanbul Havalimanı’nda Karadağ’a gitmek üzereyken gözaltına alındı. Şüpheli Coşkun’un emniyete götürüldüğü ve işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Rönesans Rezidans’ın, ‘Cennetten bir kare’ diye reklamının yapıldığı ortaya çıkmıştı

Sosyal medyada dolaşan görüntüler, birçok insanın enkaz altında kalmasına neden olan Rönesans Rezidans’ın ‘Cennetten bir kare’ olarak satıldığını ortaya çıkarmıştı. Bu görüntünün ardından da rezidansı yapanlara tepkiler artmıştı.

Rönesans Rezidans’ın depremden önceki ve sonraki hâli

Antakya’daki 12 katlı bina, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından adeta yerle bir oldu. Yaşananlardan önce rezidanstaki dairelerin 3 milyon TL’ye varan fiyatlardan satıldığı ifade ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.