DOLAR 32,3582
EURO 34,9598
ALTIN 2.324,80
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Hastanelerde 55 yaş üzeri kuyruğu

20.04.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Covid-19 aşılama programında 55 yaş üzerine geçildiğini duyurmasının ardından, bu yaştaki vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaya başladı. Vatandaşlar akşam saatleri olmasına rağmen İstanbul ve Ankara’daki hastanelere akın etti.

E-NABIZ ÇÖKTÜ

Bakan Koca’nın akşam saatlerinde yaptığı duyurunun ardından e-Nabız uygulaması yoğun ilgi gördü. e-Nabız uygulaması aşırı yoğunluk nedeniyle bir süre erişime kapandı.

İSTANBUL VE ANKARA’DA AŞI YOĞUNLUĞU

İstanbul ve Ankara’da akşam saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar aşı yoğunluklar oluştu. Ankara Şehir Hastanesi’nden ulaştırılan görüntülerde aşı olmak için giden vatandaşların hastane dışında hem yoğun trafik hem de uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

İstanbul’da Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ulaştırılan görüntüde ise hastane içinde uzun kuyruk oluştuğu görüldü.

RANDEVULU HASTA BİR SAATE YAKIN BEKLEDİ

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu aldıkları halde birçok vatandaş aşı olmak için bir saate yakın bekledi. Bekleyen sayısının artması uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafe kurallarının da zaman zaman ihlal edildiği görüntülere yansıdı.

Sözcü Gazetesi’ne konuşan 55 yaş üstü bir hasta, randevu alıp Ankara Şehir Hastanesi’ne gittikten sonra bir saat beklediğini ve aşı olduğunu söyledi.

Aşı olmaya giden bir vatandaş ise, “Aşılanamadan pozitif olacağız, randevu veriliyor, sistem yok!” diyerek isyan etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.