DOLAR 32,4869
EURO 34,7268
ALTIN 2.409,36
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Hastalıklara karşı gardınızı alın!

18.04.2020
A+
A-

Akşam Gazetesi’nden Nil Şahin Gürhan’ın yazısı…

İlk sıradaki grip savar: Su. Su tekrar tekrar her tarafta işe fayda. Her gün ve sürekli olarak bol miktarda su için. Bu Nedenle; dolaşım sisteminiz açılır, vücudunuza zarar veren tanıdık olmayan maddeler, virüsler ve kötü bakterilerin atımı kolaylaşır. Ödem oluşumu engellenir.

Yoğurt da en zinde gripsavardır. Her gün mutlaka 2-3 su bardağı süt ya da yoğurt olarak kalsiyum grubu yiyecekler tüketmeliyiz. Bu Nedenle bu yiyecek grubunda bol miktarda yer alan kalsiyum kemik ve adale gelişimini pozitif yönde etkiler, dolaşımı hızlandırır, su dengesini sağlar, ödemi engeller. Tansiyonu ayarlar.

Her mevsimin baş tacı yeşilliği roka. Çok düşük yaklaşık olarak sıfır kalorisi olan roka, yoğun miktarda antioksidan ve antikanserojen maddeler içeriyor. Bu maddeler sağlığımızı korur ve geliştirir, yürek sağlığını korur, kardiovasküler rahatsızlık riskinizi azaltır, bağışıklık sisteminde görevlidir. Yeterli miktarda ve uyumlu olarak beslenmemizde yer alan fitokimyasallar hem bitki örtüsü büyümesini inhibe eder.

Roka, A vitamini, C vitamini ve B2 vitamini dediğimiz riboflovin açısından son derece varlıklı. Böylece, A vitamini, enerjik doğal antioksidan işlev görür. Gözde görme için gereklidir. Dinç mukus zarı ve cilt bakımı için de gereklidir.

Bakteri ve virüslerle savaşan ekşi savaşçı limon: Dört mevsim tüketilen turunçgil çeşidi olan limon, yaz kış soframızın vazgeçilmezi olmalıdır.

C vitamini yoğun içerdiği için bağışıklık sistemimizi güçlü miktar. Yiyecekler içinde bulunan demir mineralinin vücuda alınmasını kolaylaştırarak, demir eksikliği anemisinden korur. A vitamini ve folik asit içerir. Hücre yenilenmesinde muavin da olur. 

EĞLENCELİ ANTİBAKTERİYEL: KİVİ 

Lif açısından zengin olan kivi, sindirimin düzenli ve tatmin edici ölçüde çalışmasını sağar. Mide gazı, kabızlık ve gaz problemi yaşamamızı da önler. İçerdiği yüksek miktardaki antioksidan, bağışıklık sisteminin oluşmasında ve korunmasında etkilidir. Vücut içi hasarı önler. Akciğerler bakımı ve sağlığında etkilidir: Yeşil erik yiyenlerin astım, akciğer kanseri, soğuk algınlığı, öksürük ve kronik akciğer sorunlarından uzaktan kaldığı araştırmalarca saptanmıştır. Kilo aldırır diye nafile korktuğumuz toksinsavar meyve muz, Potasyum yoğunluğu yüksek olan muz vücudun akıcı dengesini sağlamakta fazla etkili bir meyvedir. Su dengesini sağladığı için, tansiyonu denetleme altına almamızda muavin. Bilhassa yoğun grip döneminde kolay yiyebildiğimiz, enerji emilimi kuytu metabolizmamıza destek olan bir meyve. 

Nil Şahin GÜRHAN / Akşam GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.