DOLAR 32,5336
EURO 34,7579
ALTIN 2.488,21
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Hastaları Artık Robot Karşılıyor

18.10.2020
A+
A-

Teknoloji ilerledikçe, mutfaktan iş hayatına birçok yerde yenilikler yaşanmakta. Günümüzde çeşitli robotlar üretiliyor ve bu kez üretilip hayata geçirilen ise bir karşılama robotu. Batman’da özel bir hastanede hayata geçirilen robot hakkında  hastane müdürü Burhan Dinç, ‘Yerli üretim olan mini ADA robotlarının hastanemizde hangi birimlerde neler yapabileceğini görmek amacıyla deneme süreci başlattık’ ifadelerini kullandı. 

Konya’da Akınsoft yazılım firması tarafından tasarlanan robot ADA, hastaları kapıda karşılıyor. Görev başında olan 3 robot, yönlendirme, bilgi verme, oda tanıtımı ve randevu ile ilgili gelenlere yardımcı olurken, en çok ilgiyi küçük çocuklardan görüyor.

Hastane müdürü Dinç, teknolojinin imkanlarını hastalara sunmak hedefiyle bu yapay zeka robotlarının uygulanmaya geçirildiğini aktardı. Henüz test aşamasında olan robot hizmeti ile ilgili Dinç, ‘Amacımız hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak. Teknolojinin imkanlarını hastalarımızın hizmetine sunarak, kolaylık sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda yerli üretim olan mini ADA robotlarının hastanemizde hangi birimlerde neler yapabileceğini görmek amacıyla deneme süreci başlattık’  açıklamalarına yer verdi.

Dinç, robotların başarısına değinerek, ilerleyen süreçte bu robotların kullanım alanlarının genişleterek hizmet sunmak istediklerini belirtti. Ayrıca Burhan Dinç, hastaların robotlara ilgi göstermesinden mutlu olduklarını söyledi.

İLİşKİLİ HABERLER Covid-19 Testini 10 Saniyede Yapan Robot

Covid-19 Testini 10 Saniyede Yapan Robot

Robotik Sistemle Serada Sebze Meyve Yetiştiriciliği Yapacaklar

Robotik Sistemle Serada Sebze Meyve Yetiştiriciliği Yapacaklar

DOF Robotic’s Amerikalıyı İstanbul’a Götürecek

DOF Robotic’s Amerikalıyı İstanbul’a Götürecek

Akınsoft: Türk Bilişim Ve Robotik Devi

Akınsoft: Türk Bilişim Ve Robotik Devi

İLİşKİLİ GALERİLER Robotlar Evlere Giriyor Ama Bir Sorun Var!

Robotlar Evlere Giriyor Ama Bir Sorun Var!

Dünyanın En Meşhur Mesleğini Bu Robotlarla Tarihe Gömecek Olan 15 Fotoğraf

Dünyanın En Meşhur Mesleğini Bu Robotlarla Tarihe Gömecek Olan 15 Fotoğraf

Robotlar Hayatımıza Böyle Giriyor!

Robotlar Hayatımıza Böyle Giriyor!

MasterChef'te Yarışmacı Elini Robota Kaptırdı

MasterChef’te Yarışmacı Elini Robota Kaptırdı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.