Hastalanmamak İçin Bunları Yapın
Hastalıksız bir hayat sürmek mümkün mü diye düşünüyor olabilirsiniz. Dikkatli olduğunuz takdirde bunu sağlayabilirsiniz.
BU YÖNTEMLER SAYESİNDE HASTALANMAYIN
Genellikle mutfakta beyaz un kullanılır. Artık mutfağınızda daha sağlıklı olabilecek un çeşitlerine yer açmanın zamanı çoktan geldi. Bu yüzden beyaz un kullanımına bir son vermeniz gerekmektedir. Glisemik indeksi yüksek olan pirinç tüketimi de oksidatif stresi vücutta artırarak potansiyel olarak birçok metabolik hastalığın oluşmasına neden olmaktadır. Yüksek glisemik indeks içeren besinleri tüketen sağlıklı kişilerin zamanla açlık kan şekeri düzeylerinde bozulmaların görüldüğü ve kan trigliserit denilen yağlarında artışa neden olarak karaciğerin yağlanmasına ve insülin direncinin gelişmesinde ana neden olarak görülmektedir.
Vücudun temiz olmasını sağlayan sudur. Kilonuz arttıkça her 5 kilo fazlalıkta 1 su bardağı daha fazla su içmek, sıcak havalarda 2.5-3 litrelere çıkartmak çok önemlidir. Çünkü su, kanın akışkanlığını arttırarak organlara kandaki hemoglobinden oksijene kadar ihtiyaç olan elzem bileşiklerin kolayca ulaşmasını sağlar. Aynı zamanda hücrelerden dokulara iç bedenimizin tamamen iyi çalışmasında destek olmaktadır. Bir başka sağlıklı yaşam için yapmanız gereken yüksek fruktozdan uzak durmaktır. Meyvelerde bulunan ve doğal olarak tüketilen fruktoz karaciğer yağlanmasına ya da kalp hastalıklarına sebep olmazken hazır paketli gıdalarda bulunan yüksek fruktoz şurubu karaciğeri yağlanmasına neden olur.
SAĞLIKLI BESLENEREK HASTALIKLARDAN KORUNUN
Natürel sızma zeytinyağını sofralarınızda bolca tüketin. Gastrit ve ülser dahil tüm mide sorunlarını iyileştirmek için öğle ve akşam yemeklerinizden önce midenizi iyileştirmek amaçlı zeytinyağı tüketerek mide problemlerinden kansere kadar olan tüm hastalıklardan kendinizi koruyabilirsiniz.
Anemi, tansiyon, obezite hastalıklarının önlenmesi ve çocuklarda büyümenin devamı için her gün en az 1 en fazla 2 adet yumurta tüketilmelidir. Kırmızı et alamıyorsanız ya da tüketemiyorsanız protein kaynağı yumurtayı tüketmelisiniz. Beslenme kadar hastalıksız ve sağlıklı bir yaşam için uyku fazlasıyla önemlidir. İnsanlar gündüz yaşama özelliği sergileyen canlılar olup; beslenme, egzersiz, çalışma gibi çoğu aktiviteyi gün içinde yapar ve geceleri de bedenlerini dinlenmektedir. Bu döngü tesadüfi bir olgu değil, akıp giden zaman içinde yaşam ile vücudun içsel saati arasındaki güçlü bir bağın olduğunun göstergesidir.
İLİşKİLİ HABERLER
Yazın Beslenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sağlıklı Saçlar için Tüketilmesi Gereken Vitamin ve Mineraller
Açlığınızı Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalık Tarifleri
Chia Tohumlu Sağlıklı Sütlü Tatlı Tarifi
İLİşKİLİ GALERİLER
Vücutta Yağ Yapan 5 Beslenme Hatası
Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!
Sağlıklı Saçlara Kavuşmak İçin Bunları Yapın!