DOLAR 32,4960
EURO 34,9488
ALTIN 2.429,76
BIST 9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Hastalanmamak için beslenmeye dikkat etmelisiniz!

25.10.2020
A+
A-

Özellikle Covid- 19 virüsüne karşı, sosyal ve temizlik önlemleri ile birlikte, beslenmemize dikkat etmemiz çok önemli.

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için bu yiyecek ve içecekleri her gün tüketmeliyiz;

Su: Su her zaman her yerde işe yarar. Her gün ve sürekli olarak bol miktarda su için. Böylece; dolaşım sisteminiz açılır, vücudunuza zarar veren yabancı maddeler, virüsler ve kötü bakterilerin atımı kolaylaşır. Ödem oluşumu engellenir.

Yoğurt: Her gün mutlaka 2-3 su bardağı süt veya yoğurt olarak kalsiyum grubu yiyecekler tüketmeliyiz. Böylece bu yiyecek grubunda bol miktarda bulunan kalsiyum; Kemik ve kas gelişimine, sağlığına pozitif etki gösterir, dolaşımı hızlandırır, su dengesini sağlar, ödemi engeller. Tansiyonu ayarlar.

Yeşil yapraklı sebzeler, özellikle Roka: Çok düşük neredeyse sıfır kalori olan roka, yoğun miktarda antioksidan ve antikanserojen maddeler içeriyor. Bu maddeler; Sağlığımızı korur ve geliştirir, Kalp sağlığını korur, kardiovasküler hastalık riskinizi azaltır, bağışıklık sisteminde görevlidir. Yeterli miktarda ve düzenli olarak beslenmemizde bulunan fitokimyasallar ayrıca tümör büyümesini inhibe eder.

Roka: A vitamini, C vitamini ve B2 vitamini dediğimiz riboflovin açısından son derece zengin. Böylece; A vitamini, güçlü doğal antioksidan işlev görür. Gözde görme için gereklidir. Sağlıklı mukus zarı ve cilt bakımı için de gereklidir.

Limon: 4 mevsim tüketilen turunçgil çeşidi olan limon, yaz kış soframızın vazgeçilmezi olmalıdır. Yoğun C vitamini içerdiği için; bağışıklık sistemimizi güçlü tutar. Yiyecekler içinde bulunan demir mineralinin vücuda alınmasını kolaylaştırarak, demir eksikliği anemisinden korur. A vitamini içerir. Folik asit içerir. Hücre yenilenmesinde yardımcı da olur.

Nil Şahin Gürhan / Akşam GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.