DOLAR 32,3910
EURO 34,7790
ALTIN 2.397,20
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Hamza’ya maaş bağlayan yine Hamza çıktı!

22.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Veli Toprak’ın haberine kadar Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonlarına “Haysiyet aylığı verilmesi” konusundaki kanun teklifini Yerlikaya’nın hazırlayıp, TBMM Başkanlığına verdiği ve bu teklifin 24 Haziran 2008’de yasalaştığı belirlendi. Öneri kapsamına giren Yerlikaya böylelikle kendisine de itibar aylığı bağlatmış oldu. Yasa bu ödemenin 40 yaşından sonra başlamasını öngörüyor ve halen 44 yaşında olan Yerlikaya da 4 yıldır en düşük ücretin 2 misli olan bu maaşı alıyor. 2007’de Sivas’tan AKP milletvekili seçilen Yerlikaya, 14 Kasım 2007’de başarılı sporculara aylık bağlanması ve Devlet Sporcusu unvanı verilmesi için kanun teklifi verdi. Önerge 24 Haziran 2008’de yasalaştı.

KİME MAAŞ BAĞLANDI?

12 sene önce Meclis’ten geçen düzenlemeye tarafından, Türk vatandaşlarından milletlerarası düzeyde üstün galibiyet kazanmış sporculara, bunların ölümü halinde ise bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarına aylık bağlanması sağlandı. Kriteri taşıyan sporcuya 40 yaşından daha sonra bu ücret bağlanıyor. Yüzde 40 ve üzeri gövde kaybı olanlarda yaş kriteri dikkate alınmıyor. Sporcu asalet aylığı, başarıya göre çeşitlilik gösteriyor. Olimpiyat oyunlarında birinci olan sporcuya 2 en düşük ücret (4 bin 700), ikinci olana minimum ücretin yüzde 160’ı, üçüncüye asgari ücretin yüzde 140’ı maaş ödeniyor.

MİLLİ GÜREŞÇİ BİR KOLTUĞA DÖRT KARPUZ SIĞDIRIYOR

Vakıfbank yönetimine giren Hamza Yerlikaya, yeni göreviyle birlikte 4 bambaşka yerden ücret almaya başladı. Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı görevlerini de yürütüyor. Millet bankalarının yönetim kurulu üyeliklerine atananlardan ulus görevi olanlara 12 bin 530 lira, millet görevi olmayanlara 22 bin 500 lira ücret ödeniyor. Yerlikaya iki öbür ulus görevinde bulunduğu için Vakıfbank Idare Heyeti Üyeliği’nden 12 bin 530 TL maaş alacak. Yerlikaya’nın başdanışmanlık görevi sebebiyle ne değin maaş aldığı kamuoyuna açıklanmadığı için bilinmiyor. Bakan yardımcılığı makamından dolayı ise Yerlikaya yaklaşık 24 bin lira ücret alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.