DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Hamsi, TBMM’nin gündemine girdi! Balıkçılardan “Boyu düşürülsün” diyen de var “Artırılsın” diyen de

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, saha incelemelerinde Karadeniz’deki balıkçılardan hamsi boylarıyla ilgili farklı talepler geldiğini belirtti. Karayel “Avlanan balık boylarının düşürülmesiyle ve …

18.02.2024
A+
A-

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, saha incelemelerinde Karadeniz’deki balıkçılardan hamsi boylarıyla ilgili farklı talepler geldiğini belirtti. Karayel “Avlanan balık boylarının düşürülmesiyle ve artırılmasıyla ilgili talepler geldi. Birbiriyle mütenakız bu tip taleplerle ilgili akademisyenlerin görüşlerini alıp, hangisinin doğru olduğunu tespit edip, doğru neyse onu raporumuza geçirmek istiyoruz” dedi.

“EN UZUN ÇALIŞMAYI KARADENİZ’DE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Araştırma Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel.

“HAMBİ BOYLARIYLA İLGİLİ FARKLI TALEPLER GELDİ”

Karadeniz’de hamsi avcılığının Türkiye’deki balık avcılığının bel kemiği olduğunu aktaran Karayel, şöyle dedi; “Karadeniz’de en çok avlanan balık, hamsi. Dolayısıyla hamsi boylarıyla ilgili farklı talepler geldi. Genel itibarıyla avlanan balık boylarının düşürülmesiyle ilgili talepler de geldi. Bu boyların artırılmasıyla ilgili talepler de geldi. Tabii, birbiriyle mütenakız bu tip taleplerle ilgili hem akademisyenlerin başta olmak üzere görüşlerini alıp, hangisinin doğru olduğunu tespit edip, komisyon olarak doğru neyse onu raporumuza geçirmek istiyoruz. Çünkü gittiğimiz yerlerde birbiriyle, işte bu balık boylarında olduğu gibi birbirine zıt talepler var. Bu, yöresel olabilir, dönemsel olabilir, farklı sebeplerle olabilir. Herkesin kendisine göre gerekçeleri de var. Dolayısıyla komisyon olarak doğrusu neyse onu ortaya koyma kararlılığıyla hareket edeceğiz.”

“BAZILARI KANUNİ DÜZENLEME GEREKTİRİYOR”

Karayel, mayıs-haziran gibi raporu hazırlayıp, TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını belirterek, incelemeleri sonunda bazı hususlarla ilgili yasal düzenleme gerekebileceğini söyledi. Karayel, şunları kaydetti; “Mesela balıkçı barınakları, imar. Orada yapılacak imar sürecinde eğer daha alt mevzuatla çözülmesi mümkün değilse; belki o konuda, o konunun imarı için oraya özel ayrı bir kanuni düzenleme gerekebilir. Bunun gibi belli noktalar var, kanuni düzenleme yapılması gereken. Sit alanlarıyla ilgili bir süreç var. İstanbul’daki balıkçı barınaklarının, limanların boğaz ön görünümüyle ilgili, imarla ilgili ayrı bir durumu söz konusu. Tabii, biraz da girift bir konu belli açılardan. Onları ayrıca çalışıp, o konularla ilgili değerlendirmeler de yapalım istiyoruz. Sınırlamalar veya düzenlemelerle ilgili talepler var. Bunların bir kısmı belki yönetmeliklerle yapılabilecek veya daha alt düzenlemelerle, mevzuatla yapılabilecek şeyler; ama bazıları da kanuni düzenleme gerektiriyor.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.