DOLAR 32,5182
EURO 34,7941
ALTIN 2.430,88
BIST 9.733,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Hamilelikte Kabızlığa Ne İyi Gelir?

20.05.2021
A+
A-

Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Hamilelikte kabızlık belirtileri nelerdir? Kabızlığı gideren doğal yöntemler var mı? İşte merak edilen soruların cevapları

Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Bağırsak hareketlerinin bazen normale göre daha az olması, kabızlık olarak bilinen sorunun ortaya çıkmasına neden olur. Hamilelik sırasında yaşanması büyük bir problemdir. Ancak bundan kurtulmanın doğal ve farklı yolları her daim vardır. Haberimizde bunları bulabilirsiniz.

HAMİLELİKTE KABIZLIK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hamilelikte kabızlık belirtileri içinde yer alan dışkının çok sert olması ilk sırada yer alır. Bunun yanı sıra tuvalete çıkma isteği son derece azdır. Aynı zamanda karında çok şiddetli olan ağrılar görülür. Şişlik görülen bir durumdur.

HAMİLELİKTE KABIZLIĞA NE İYİ GELİR?

Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir: İlk olarak kaçınılması gereken şeylerden bahsetmek lazım. Özellikle bitki çaylarının içilmemesi gerekiyor. Çünkü bunların en temel özelliği bağırsakların düzenli bir biçimde çalışmasına engel olmasıdır. Bu durum her daim çok büyük bir sorundur.

Su tüketmek kabızla mücadele edecek olanların sık sık yapması gereken bir şey. Üstelik bol sıvı almanın hiçbir kötü yönü söz konusu değil. Hamile olan insanlar için bunun bir avantaj olduğun hemen söylemek lazım.

Hamilelikte kabızlığa iyi gelen şeylerin içinde kırmızı erik her daim öne çıkar. Bunun içinde yer alan maddeler sayesinde sorundan kurtulmak mümkündür.

Özellikle seçimin her daim tahıllı olan besinlerden yana olması lazım. Bunun birden çok örneği söz konusu. Bunların içinde buğday kepeği, yulaf ezmesi gibi değişik birçok opsiyon sunulur. Hem hamile olan hem de kabızlık gibi son derece can sıkıcı bir sorunla uğraşan kadınların bu yöntemi mutlaka denemeleri lazım.

Bunun yanı sıra meyveden hiçbir şekilde vazgeçmemek gerekiyor. Adı ve özelliği ne olursa olsun sürekli meyve tüketmek hem bebeğin gelişimi hem de kabızlık sorununun giderilmesi için hayati derecede bir öneme sahiptir.

HAMİLELİKTE KABIZLIĞI GİDEREN DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?

Kabızlık gibi bir problemin giderilmesini sağlayabilmek adına sebze tüketimine her daim büyük bir ağırlık verilmesi lazım.

Bağırsakların çok sağlıklı bir biçimde çalışmasını sağlayabilmek için komposto ve benzeri şeylere de yönelmek mantıklı olacak.

Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir: Hem lifli hem de posalı olan yiyeceklerin çok sık aralıklarla tüketimi mümkündür. Bu saydığımız olan besinlerin tümü  özellikle kabızlık olarak bilinen sorunla karşılaşmış olan kadınlar için son derece idealdir. Üstelik bunların tümü daha önce denenmiştir. Yani hiçbir şekilde zararı ya da olumsuz bir yönü yoktur. Böylelikle gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Hamile olan kadınların beslenme konusunda son derece dikkatli olmaları şarttır. Sadece bebeklerini değil, aynı zamanda karınlarındaki çocuklarını da düşünmeleri lazım. Çünkü kabızlık sorunu son derece risklidir. Susuzluk durumu söz konusu olduğu için bebeğin gelişimini olumsuz bir biçimde etkileyebilir. Bundan dolayı anne adaylarının bunu her daim dikkate almaları ve ona göre hareket etmeleri şarttır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.