DOLAR 32,5643
EURO 35,0187
ALTIN 2.435,57
BIST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Haftanın popüler bilim gelişmeleri- 1 Nisan Popüler bilim gelişmelerinde bu hafta: Yapay et üretiminde soyanın rolü, ay kolonizasyonu için yeni …

02.04.2020
A+
A-

Yapay et için soyanın rolü büyük olacak

İnsanlığın et ile olan ilişkisi bugünün modern toplumunun temelini oluşturuyor. Ancak bu ilişki dünyanın sınırlı kaynakları için en büyük tehditlerden biri. Sürekli artan insan nüfusu ve bunu doyurmak için sürekli artan büyük baş hayvan miktarı, en büyük sorunlarımızdan biri.

Bilim insanları uzun bir süredir bu soruna çözüm bulmak için yapay et üretmenin yollarını arıyor. Aslında yapay derken burada inek hücresinden üretilen bir yapay et üretiminden bahsediyoruz.

Yeni Uzay İstasyonu parçalarını SpaceX taşıyacak

NASA ile SpaceX arasında ki Astronot gönderme anlaşmasının kapsamı daha da genişledi. Ay görevi için yeni Uzay İstasyonu inşasında Dragon XL uzay aracı kullanılacak. 

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, soya kültürünün inek kök hücresinden et yapmak için ideal bir ortam sağladığı yönünde. İsrail bilim insanları yaptıkları son deneyler sonrası bu üretilen etler için tadım testleri yapmaya başladı.

Buna göre soya kültürü ile yapılan bu yapay et ilk tadım testlerini geçti. Teste katılanların geneli yapay et tadının, gerçek et tadına çok yakın olduğu görüşünde.

Peki gerçekten ilerde ineklere ihtiyaç duymadan et yiyebilecek miyiz? Ya da bu yapay et tüketimi gerçekten de insanlık için bir kurtuluş reçetesi olabilir mi? Bu sorunun cevaplarını öğrenmek için çok beklemeyeceğiz gibi görünüyor.

1 2 3 4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.