DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

Gut Hastalığına Bağlı Şikayetleri Azaltıyor

16.07.2020
A+
A-

Ana vatanı Doğu Asya ve Avrupa olan leylak bitkisi, genellikle kayalık ve kuru bölgelerde yetişiyor. İlkbahar aylarında çiçek açarak bahçe süslemelerinde ve kesme çiçeklikte kullanılıyor. Kurt düşüren, iştah açan, kabızlığı gideren, hazımsızlığa iyi gelen, sindirim problemlerini gideren leylak bitkisinin tüm bu özellikleri çiçek ve yapraklarından elde edilen yağında da bulunmaktadır. Sizin için leylak yağının merak edilen faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

LEYLAK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Antiseptik özellikte olan leylak yağı, zengin bir antioksidan kaynağıdır. Antifulgal özelliğe sahiptir ve bu sayede mantar gibi enfeksiyonların iyileşmesini sağlar. Vücutta meydana gelmesi muhtemel olan iltihapların önlenmesinde de etkilidir. C vitamini açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirerek bakterilerle savaşır. Gut hastalığına bağlı şikayetleri azaltır, sıtma hastalığının tedavisinde etkilidir. Buharı solunduğu zamanda bronşit ve astım problemlerini geçirir.

Bunların yanı sıra karın bölgesine masaj yapılarak kullanıldığında regl düzensizliklerinin giderilmesini sağlar. Zihinsel ve ruhsal anlamda rahatlattığı için anksiyete ve depresyon gibi ruhsal problemlerin tedavisinde de kullanılır. Motivasyon ve konsantrasyonu artırır.

Ciltteki kırışıklıkları azaltarak alın bölgesindeki çizgilerin ortaya çıkmasını önler. Yaşlanmanın etkilerini azaltır. Cildi nemlendirerek sarkmasına engel olur ve oluşan yaraların tedavi eder. Aynı zamanda güneş yanığını da tedavi eder.

İLİşKİLİ HABERLER Sütün Cilde Faydaları

Sütün Cilde Faydaları

Kavun Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Kavun Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayının Kadın Sağlığına Faydaları

Papatya Çayının Kadın Sağlığına Faydaları

Sarımsağı Bal ile Tüketmenin Faydaları

Sarımsağı Bal ile Tüketmenin Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Bu Sebzelerin Suları Çok Faydalı

Bu Sebzelerin Suları Çok Faydalı

Ananas Suyunun Faydaları

Ananas Suyunun Faydaları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.