DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Gürkan Hacır Sacit Aslan’ın ‘Bir Masalda İki Kral Olmaz’ kitabını tanıttı

03.11.2021
A+
A-

Siyaset gündemini korkusuzca, özgürce konuşarak; derin kulis bilgilerini KRT izleyicisiyle buluşturan, doğru analizleriyle izleyenleri ekrana kilitleyen “Şimdiki Zaman” programının dün akşam ekrana gelen bölümünde Gürkan Hacır; CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Dr. Naim Babüroğlu, Prof. Dr. Barış Doster, Prof. Mithat Baydur ayrıca Barış Yarkadaş ve Zeynep Gürcanlı ile birlikte gündemi değerlendirdi.

KRT Kültür TV’de ekrana gelen “Şimdiki Zaman” programında dün akşam Gürkan Hacır, Sacit Aslan’ın bir dönemin Türkiye’sine ışık tutan kitabı “Bir Masalda İki Kral Olmaz”a da yer verildi.

 

Sacit Aslan kitabıyla ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Kitapta, Maksim’le birlikte Türkiye’nin yakın dönem Türkiye tarihini anlatmaya çalıştım. Bugün ‘Eskiden Türkiye böyle değildi’ gibi sözleri çok duyuyorum. Peki, bu beğenmediğimiz Türkiye son 15-20 yılda mı ortaya çıktı?

Kültürel yozlaşma nasıl başladı? Bunun toplumsal temelleri neler? Bu sorulara sağlıklı cevaplar vermeden bugünkü Türkiye’yi anlayamayız. Ben bu kitabın merkezine bilerek kendimi değil, Maksim’i koydum.

Çünkü Maksim, Türkiye’nin hem ekonomik hem de kültürel çöküşünü anlatabileceğimiz en güzel simge! Maksim’de bu ülkeyi bu hale getirenler de var, plansız ekonomiye bağlı olarak değişen kültürel yapı da var, ezileni de var, ezeni de…

Bir anı kitabı yazmak istemedim, Türkiye’nin son 70 yılında değişen kültür-sanat hayatını nesnel bir biçimde genç kuşaklara aktarmaya çalıştım. Bu kitaptan genç kuşaklar özellikle de araştırmacılar faydalanabilir ve daha özgün eserler çıkarırlarsa ben amacıma ulaşmış olacağım…”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.