DOLAR 32,5273
EURO 34,6828
ALTIN 2.488,84
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Gürcistan’da Anaklia Derin Deniz Limanı’nın inşası başladı

26.12.2017
A+
A-

Gürcistan’da Avrupa ve Çin’i bağlayan tarihi İpek Yolu’nun restore edilmesine yardımcı olacak Anaklia Derin Deniz Limanı’nın inşası başladı. Törene, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Gürcistan Ekonomi Bakanı Dimitri Kumsishvili, Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze, Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanı Zurab Alavidze ve diğer yetkililer katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Başbakan Kvirikaşvili, büyük projenin 2020’de tamamlanacağını belirtti. Anaklia Limanı’nın Gürcistan ve bölge için önemini anlatan Kvirikaşvili,, “Anaklia Derin Deniz Limanı, benzersiz bir proje ve Gürcistan’ın İpek Yolu haritasındaki konumunu güçlendirecektir. Limanın lansmanıyla birlikte, Gürcistan’da birçok değişiklik başlayacak” dedi.
Yeni İpek Yolu’nun bir parçası olacak Anaklia Derin Deniz Limanı için ilk aşamada 540 milyon dolar yatırım yapılacak. Projenin toplam maliyeti ise 2,5 milyar dolar. 2020’de yapımı bitecek liman, iki yıllık inşaat çalışmalarının ardından ilk gemileri kabul edebilecek. Derin deniz limanı tamamlandığında, yılda 100 milyon tona kadar kargo işleme kapasitesine sahip olacak.

İlkin Hüseynov
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.