DOLAR 32,1655
EURO 34,7780
ALTIN 2.445,15
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Güneşin zararlı etkilerine karşı yazın hangi uygulamalar yaptırılabilir?

10.06.2020
A+
A-

Güneş sezonu açıldı ve güneşin etkisi gitgide artarak artıyor. Güneş ışınlarının cilt üstüne çok manâlı etkileri bulunmakta. Bunlardan D vitamini sentezi için güneş banyosu yapmak fazla önemli. Ama güneş ışınlarına fazla pozitif maruz kalmak, koruyucu kıyafetler ve güneş koruyucu kremler kullanmamak erken yaşlanmayı, deri hasarlarını ve hatta cilt kanserini beraberinde getirebiliyor. Son yıllarda deri üstüne olan bu negatif etkilerinin ayrım edilmesiyle beraber güneşten korunmanın gerekliliği daha da fazla ortaya çıktı.
UV ışınları foto yaşlanmayı tetikliyor.

Güneş ışınlarının cilde verdiği hasarları etkileyen bir takım faktörler vardır. Güneşe maruz kalan kişinin cilt tipinin açık ya da koyu olması, UV ışınlarının yoğun olduğu öğle saatleri, bulunduğunuz yerin coğrafi konumu, oluşabilecek hasarın boyutunu etkilemekte. Işınlara çok uzun zaman maruz kalınması sonucu ışınlar vücutta birikici tesir yaparak bir cok cilt hasarına niçin olmaktadır. Foto yaşlanma bunlardan biridir. En erken bulgusu deride açık veya kahverengi lekelenmeler, hafif kırışıklıklar, deride kabalaşma, son aşamalara gelindiğinde deri atrofisi ve ciltteki kolajen, elastik liflerde meydana gelen bozulmalardır. Böylece cildin yenilenmesi yavaşlar; ciltte lekeler, benler ve damarlar belirebilir; cildin rengi solarken, güneş gören yerlerde kırışıklar derinleşir ve ciltte sarkmalar olur.

Cildin altını da beslemek gerekiyor
Öncelikle gün içerisinde gözlük ve şapka kullanmak, UVA, UVB etkin güneş koruyucu kremler ve nemlendirici kremler göstermek, açık renkli kıyafetler giymek, bol su tüketmek ve özellikle 10:00 ile 16:00 arası doğrudan doğruya güneş ışığından sakınmak çok önemlidir. Bu önlemlere ek olarak cildimizin foto yaşlanmasını alıkoymak için cildimizin üzerine uyarı ettiğimiz değin cildimizin altının da yeterli besinle desteklenmesine uyarı etmemiz gerekir.

Güneşin zararlı etkilerine karşısında DNA Işıltısı ve Gençlik Aşısı
Güneşin yaşlanma etkilerini azaltarak dinç, canlı, parlak ve genç bir deri hedefleyenler için tedavi seçenekleri de var.

Reformcu Mezokokteyl: Gençlik Aşısı
Biyorevitalizasyon (biyocanlandırıcı) kavramı esas olarak hücreli homeostatları iyileştirebilen maddelerin kullanımını içerir; amino asitler, vitaminler ve yüksek moleküler ağırlıklı lineer hyaluronik asit bu tekniklerin temelini oluşturur.
Bu baglamda Gençlik Aşısı cildin tüm ihtiyaçlarını yerine getirmek namına özel olarak oluşturulmuş reformcu bir mezokokteyldir. İçeriği lineer hyalüronik asit, gliserol, peptidler, aminoasitler, vitaminler, antioksidan maddelerden oluşur. Bu geniş kokteyl içeriği doğru hücrelerin ihtiyacı olan nemli ve maddeleri zengin etraf oluşur ve cildin doğal, ıslak, parlak ve kırışıksız bir görünüme sahip olmasını sağlar. Her yaş grubunda yaşlanma karşıtı etkinin görülmesi istenen her bölgede güvenle kullanılabilir.

Yenilikçi Mezokokteyl: Gençlik Aşısı
Biyorevitalizasyon (biyocanlandırıcı) kavramı olarak hücreli homeostatları iyileştirebilen maddelerin kullanımını içerir; amino asitler, vitaminler ve yüksek moleküler ağırlıklı lineer hyaluronik asit bu tekniklerin temelini oluşturur. Bu bağlamda gençlik aşısı cildin bütün ihtiyaçlarını yerine getirmek adına özel olarak oluşturulmuş reformcu bir mezo-kokteyldir.

İçeriği lineer hyalüronik asit, gliserol, peptidler, aminoasitler, vitaminler, antioksidan maddelerden oluşur. Bu geniş kokteyl içeriği tamamen hücrelerin ihtiyacı olan ıslak ve maddeleri varlıklı etraf oluşur ve cildin doğal, nemli, parlak ve kırışıksız bir görünüme sahip olmasını sağlar. Her yaş grubunda yaşlanma karşıtı etkinin görülmesi istenen her bölgede güvenle kullanılabilir.

Yapılandırıcı Jel serisi: Saf DNA Işıltısı
Biyo-restructiring (biyo-her yerde yapılandirmanın) işlevi ise cildin sağlığı ve hücreleri daha iyi, daha cok miktarda üretecek şekilde ikaz etmek icin hücresel aracıların kullanımına dayanır.

Saf DNA Işıltısı, cildi gençleştirmek ve sağlığını koruma altına elde etmek icin geliştirilmiş, yüksek konsantrasyonda doğal polinukleotitler taşıyan yenilikçi, canlandırıcı, biyo-uyarıcı ve baştan yapılandırıcı jel serisidir. Saf ve yeni tür DNA fragman zincirleri içerdiğinden, alerjik reaksiyonlar dahil yan etkisi olmayan enjekte edilebilen forma sahiptir.

Saf DNA Işıltısı nemlendirme, özgürlük radikal temizleme ve biyo-uyarıcı olmak üzere üç sinerjik etkisi ile öteki ürünlerden ayrışarak ciltte yaşla ve güneşin etkisiyle oluşan kayıpların seri ve doğal bir şekilde yerine konmasını sağlar, ideale yakın bir yardım, yenilenme ve yapılanma sürecini başlatma etkisi gösterir. Saf DNA Işıltısı, yüksek miktarda suya bağlanma yeteneği baştan sona, “Elektrostatik sünger” gibi davranır ve dokulara derin nemlendirme sağlayarak gözenekli olan sağlık için yardımsever bir etraf oluşturur. Güneşten dolayı olusan cilt kurulugunu giderir. Güneş ışınları bağımsızlık oksijen radikallerinde artışa niçin olur.

Bu hür radikaller doku hasarından sorumludur. Zinde nemlendirmenin yanına, kimyasal yapısı tamamen hür radikalleri hapsederek hemencecik “temizleyici antioksidan’’ bir tesir yapar.

DNA Işıltısında biyo-uyarıcı farkı
Saf DNA Işıltısı’nın kayda değer ve öteki tedavilerden ayırıcı özelliği biyo-uyarıcı etkisidir. Biyo-uyarıcı tesir nükleotitlerin fibroblastların gözenekli olan zarı reseptörlerini aktive etmesiyle olusur. Saf DNA’nın oluşturduğu ideal fizyolojik etraf ve biyo-uyarım sayesinde aktive olan fibroblastlar, ciltte güneşten ve yaştan nedeniyle eksilen kolajen 1’i üreterek, elastikiyeti artırır ve ürüne özgü sıkılaştırıcı ve yaşlanma karşıtı biyo-yeniden yapılandırıcı tesir gösterir.

Tüm yaş ve deri tiplerine uygulanabilen Saf DNA Işıltısı dinç bir lifting etkisi de gösterir. Olgun ciltlerde kolajeni arttırarak cilt elastikiyetini geri kazandırır. Genç bireylerde kullanımı ise esneklik kaybını yavaşlatır.

Her iki üründe ihtiyaca göre kimsesiz veya beraber 35 yaş üstü bayan ve erkeklerde yüz, boyun ve dekolte bölgesinin canlandırılması ve yapılandırılması için uygulanabilmektir. 10-15 gün ara ile 3-4 seans uygulanmasıyla, ciltte güneşten ve yaşla oluşan yaşlanma etkilerini doğal yollarla tersine çevirerek, daha sağlıklı, daha genç, pürüzsüz ve aydınlık görünen bir cilde sahip olmak mümkün olacaktır. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.