DOLAR 32,3906
EURO 34,7999
ALTIN 2.401,07
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Güneş Yanığına Uyarı!

03.06.2020
A+
A-

Kavurucu sıcaklar kapıda, tanıdık en kayda değer ast etkisi cilt üzerinde ama yüz, burun, göz gibi organlara da dikkat edilmeli. Bilhassa açık tenli insanlar güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi ile korunmalı. Güneş ışığına maruz kalma süresi uzadıkça ast etkileri artıyor. Doktorların önerisine göre güneş kremleri yarım saat önce sürülmeli ve 3 saatte bir yenilenmelidir.

ÖĞLEN 11.00- 15.00 SAATLERİ ARASI DİKKAT

Deri kanseri ve erken yaşlanma riski özellikle bu saatler aralarında daha tehlikeli. D vitamini almak için Ege bölgesinde 10-15 dakika güneşe çıkmak yeterli iken Marmara Bölgesinde bu oran 15-20 dakikaya değin uzayabiliyor.

YOĞURT SÜRMEK TEHLİKELİ!

Irk aralarında aşina güneş yanığına yoğurt sürme tekniği sanılanın aksine deriye hasar veriyor ve yanığın iyileşme sürecini uzatıyor. Cildin nefes almasını engelleyen bir diğer madde ise ; diş macunu .Güneş yanığı ile bağlantı halinde cildin daha artı tahriş olmasına sebep oluyor .Bu zararlarından korunmanın bir öteki yolu ise konut yapımı güneş kremi.

DOĞAL GÜNEŞ KREMİ NASIL OLUR?

Evde güneş kremi gerçekleştirmek mümkün. Tarife haberimizin devamında ulaşabilirsiniz…

MALZEMELER

25 gr karite yağı (shea butter) 5 ml pamuk yağı 5 ml Hindistan cevizi yağı (katı kıvamda) 5 ml susam yağı

NASIL YAPILIR?

Karite yağı, bir cam behere ya da sırça bir kâse içerisine konulur. Isıya dirençli bir kabı yarısını geçmeyecek şekilde su ile doldurun. Kanın içine dibi suya değmeyecek şekilde ilkinden biraz daha ufak ve yeniden ısıya dirençli ikinci bir kap koyun. Üst kabın içine pişirilecek veya eritilecek susam ve pamuk yağını koyun. Katı Hindistan cevizi yağı da ayrı bir yerde (tekrar sırça bir kapta) aynı şekilde eritin. Erimiş durumdaki karite, susam ve pamuk yağlarından oluşan karışımının içerisine aktarılır. Cam bir çubuk veya tahta kaşıkla karıştırıldıktan daha sonra hazırlanmış ülkü gelen krem, kavanoza aktarılıp buzdolabında muhafaza edilir.

Uzmanlar bu karışı güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülmesini öneriyor.6 ay buzdolabında saklanabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Güneş Kreminizi Evde Yapın

Güneş Kreminizi Evde Yapın

Güneş Kremi Nasıl Sürülmeli? Yüze Sürülen Krem Kaç Faktör Olmalı?

Güneş Kremi Nasıl Sürülmeli? Yüze Sürülen Krem Kaç Etken Olmalı?

Güneş Yanıklarına Sakın Yoğurt ve Diş Macunu Sürmeyin!

Güneş Yanıklarına Sakın Yoğurt ve Diş Macunu Sürmeyin!

Güneş Yanığına İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Güneş Yanığına İyi Gelen Şifalı Ot Gibi Yaşama

İLİşKİLİ GALERİLER Güneş Kremi Sürmeden Dışarıya Çıkan Çocuğun Son Hali İçler Acısı!

Güneş Kremi Sürmeden Dışında Çıkan Çocuğun Son Hali İçler Acısı!

Güneş Kremi Kullanırken Yapılan Yanlışlar

Güneş Kremi Kullanırken Yapılan Yanlışlar

Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Niçin Güneş Kremi Kullanmalıyız?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.