DOLAR 32,3958
EURO 34,5477
ALTIN 2.377,63
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Güneş Kremi Hakkında Doğru Tanıdık Yanlışlar

26.06.2020
A+
A-

Yaz mevsiminde çoğumuz sıcak, güneşli havalardan yararlanıyoruz! Birçoğumuz UV ışınlarının cildimiz üzerindeki tehlikelerini ve güneş aşağıda korunmanın önemini biliyoruz. bununla birlikte, güneşten korunma hakkında çoğu efsane ve hatalı anlama var. Bu yüzden bugün en yaygın olanlarını sizler için paylaşıyoruz.

Yeterli güneş koruyucu kullanmıyorsunuz.
Güneşten Korunma Faktörü kısaltması olan SPF, güneşten koruyan UVB ışınlarına karşı ne kadar iyi koruduklarını açıklayan bir sayıdır. Cildin santimetrekaresi başına 2 mg güneş koruyucu uygularsanız, SPF 30 güneş koruyucu UVB ışınlarının %96,7’sini engeller. Bu miktarın yalnızca yarısını uygularsanız, UVB ışınlarının sadece yarısını bloke edersiniz.

Suya dayanıklı su geçirmez anlamına gelmez!
Suya dirençli güneş koruyucuların yüzme veya aşırı terlemeden daha sonra yeniden uygulanması gerekir. Bu güneş kremleri ayrıntılarıyla su geçirmez değildir!
Kelimeler epeyce benzer, oysa yanlış bir açıklama sağlıklı cilt ve güneş yanığı arasındaki ayrım anlamına gelebilir! Buna kadar işaretlenmiş güneş kremleri 40 veya 80 dakikaya değin suya dayanıklı olabilir.

Güneşten koruyucuyu ilk olarak uyguladığınızdan bu yandan 40 veya 80 dakika olmasa bile, her türlü güneş kremi, suya dayanıklı olanlar bile yüzme ya da aşırı terlemeden sonra her tarafta uygulanmalıdır.

Güneş koruyucu uygularken bir takım noktaları kaçırıyorsunuz.
Birçok birey dizlerin, kulakların, göz bölgesinin, boynun ve ensenin arkasına güneş kremi uygulamayı unutur, ancak bu alanlar güneş hasarına karşı dirençli değildir.

Güneş koruyucu uygularken, güneşe maruz kalacak bütün alanları kapladığınızdan belli olun. BEENS kısaltması, dizlerin, kulakların, göz bölgesinin, boynun ve kafa derisinin arkası gibi yaygın olarak gözden kaçırılan bu noktaları örtmeyi hatırlamanıza asistan olabilir. Dudaklarınıza, ellerinize ve ayaklarınıza da güneş kremi sürmeyi unutmayın!

Spreyleri Yanlış Kullanıyorsunuz!
Mümkünse güneş koruyucu losyonu tercih edin. Tek seçeneğiniz bir sprey veya çubuk güneş kremi ise, cildinize eli bol bir ürün tabakası uygulamayı deneyin ve ovalamayı unutmayın!

Sprey veya çubuk güneş kremi kullanırken, özellikle güneş kremi şeffafsa, tatmin edici güneş kreminin cildinize uygulandığından belirli almak baskı olabilir. Güneş koruyucu losyonunuzu parçalara yarmak, tam olarak ne kadar uyguladığınızı görmenizi kolaylaştırır. Sprey veya çubuk güneş kremi kullanmanız gerekiyorsa, cildinizi ürünün kayda değer bir tabakasıyla kaplamayı deneyin ve boşlukları kaplamak için elinizle ovuşturabilirsiniz.

Güneş kremi sadece dışarı çıkmayı planlarken kullanmak.
UVA ışınları camdan sızabilir. Bir araçta ya da güneşli bir odada vakit geçirmeden önce cildinize güneş kremi veya geniş spektrum korumalı bir nemlendirici uygulamayı deneyin.
Güneş hem kırışıklığa neden olan UVA ışınları hem de güneş yanığına neden olan UVB ışınları yayar.

Cam çoğu UVB ışınını engeller, bu yüzden camın arkasından güneş yanığı almazsınız. bununla birlikte, çoğu UVA ışınları camın içinden geçerek iç mekanlarda ve araçların içindeyken sizi riske sokabilir. Güneş ışığına maruz kalmadan önce geniş spektrumlu bir güneş kremi veya günlük geniş spektrumlu bir nemlendirici uygulamayı deneyin.

Süresi dolmuş güneş kremi kullanmaya uyarı!
Güneş kremi son kullanım tarihinden sonradan kullanılmamalıdır. Güneş koruyucunuzun son yararlanma tarihi yahut 3 sene sonra atmalısınız.

Bir Takım güneş kremleri son kullanma tarihleri ile işaretlenmiştir ve bunlara adapte etmek önemlidir. Son kullanım tarihi geçen bir güneş koruyucu kullanıyorsanız, beklenen miktarda koruma alamayabilirsiniz ya da cildinizi tahriş edebilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.