DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

GTX 2080 ekran kartı geliyor!

15.02.2018
A+
A-

Nvidia’nın büyük başarı yakalayan 1000 serisi ekran kartlarının devam serisi çok daha iddialı geliyor. Özellikle bitcoin ve kripto para mining yetenekleri ile öne çıkması beklenen GTX 2080 ekran kartı modeline ait ilk detaylar sızdırıldı.

Oyuncular ve Mining yapanlar için ayrı modeller

GTX 20 serisi ekran kartlarının tepe modeli olması beklenen GTX 2080 modeli, Pascal mimarisinin güncellenmiş versiyonu olan Ampere GPU mimarisine sahip olabilir. Pascal mimarisinde TSMC tarafından hazırlanan 16 nm işlemciye kıyasla, bu seride Samsung’un 14 nm FinFET mimarisi ile hazırlanan GPU kullanılacak. Ampere GPU’larına ek olarak bu ekran kartlarında GDDR6 belleklerin de kullanılması gündemde. Bu yenilik ile çok yüksek bant genişliği sağlanacak.

Snapdragon 845 iPhone X’u solladı!

Qualcomm Snapdragon 845, iPhone X’u fena solladı. Qualcomm’un üst seviye yonga seti üstün performansıyla tüm rakipleri geçmeyi başardı.

Nvidia’nın bu yeni seride aynı ekran kartlarının iki farklı modellerini üretmesi bekleniyor. Bunlardan ilki oyuncular için, ikincisi ise kripto para mining işlemini yapanlar için olabilir.

Nvidia, bu iki seriyi GA104A ve GA104B olarak tanımlayacak. A koduyla gelecek olan modeller tüketiciler ve oyuncular için hazırlanacak. B serisi ise mining yetenekleri ön plana çıkmış seriler olacak. GA104B serisi kartların tasarım olarak daha basit ve temel olması bekleniyor.

GTX 2080 ekran kartlarının Mart ayının son döneminde veya Nisan ayının ilk döneminde resmi olarak duyurulması bekleniyor.

:: Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.