DOLAR 32,3407
EURO 34,8101
ALTIN 2.396,46
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

GSM şirketlerine 7 milyarlık af!

10.10.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre AKP’nin hazırladığı yasa teklifinden 3 GSM şirketine milyarlık af çıktı. GSM şirketlerinin ülke genelinde kurduğu imara aykırı baz istasyonlarına af geliyor. Teklif yasalaşırsa, bugüne kadar baz istasyonlarıyla ilgili belediyeler ve idarelerin aldığı tüm yaptırımlar iptal edilecek, yasaya aykırı baz istasyonları için yıkım kararı uygulanmayacak ve idari para cezaları da tahsil edilmeyecek.

YIKIM KARARINA SON

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Belediyeler kaçak baz istasyonlarına 35 bin lira ceza kesiyor. Ülke genelinde 200 bin baz istasyonu var. Düzenleme ile 3 GSM şirketine yaklaşık 7 milyar liralık bir peşkeş çekilecek” dedi.

AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ve 17 Milletvekilinin yasa teklifine göre, GSM şirketlerinin kuracağı 15 metreden yüksek kule ve direkler, herhangi bir bedel alınmadan imar planına işlenecek. Bu yatırımlar için proje veya belge istenmeyecek. Bugüne kadar yapılmış ancak imar planına işlenmemiş kule ve direklerle yatırımlara da imar izni verilecek. Yaptırım kararları iptal edilecek, yıkım kararları uygulanmayacak, idari para cezaları da tahsil edilmeyecek.

BİRÇOK KARAR ÇIKMIŞTI

Komisyonda düzenlemeyi eleştiren Yavuzyılmaz, Rize’de idare mahkemesinin bir GSM şirketinin imarsız kulelerine yıkım kararı verdiğini, Artvin Belediyesi’nin de imarsız bir baz istasyonu için 34 bin 193 lira para cezası kestiğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.