DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Grip aşısı ne zaman yapılır?

15.09.2018
A+
A-

Uzmanlara göre eylül sonundan ekim ortalarına kadar grip aşısının yaptırılması, risk grubundaki 65 yaş üstü bireyler, solunum yolu ve akciğer hastaları, kanser ve steroid tedavisi görenlerin de aşılanması gerekiyor.

ZATÜRREYE BİLE NEDEN OLABİLİYOR

Hacettepe Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, gribin sadece üst solunum yollarını değil aynı zamanda alt solunum yollarını da etkileyen, hatta zatürreye sebep olabilen bir virüs olduğunu söyledi.

MUTLAKA TEDBİR ALMALISINIZ

 Gribin mutlaka tedbir alınması gereken bir hastalık olduğunu belirten Ünal, “Her sene başka bir grip olabilir. Grip mevsimi yıl içerisinde değişikliğe uğruyor. Bu sene için henüz özel bir grip tehdidi tanımlanmadı. Mevsimsel dediğimiz grip kuzey yarımkürede eylül, ekim, kasım başından itibaren görülmeye başlayacak.” dedi.

Grip olan bir kişide halsizlik gibi belirtilerin henüz ateş yükselmeden ortaya çıktığını anlatan Ünal, bunun halk arasındaki diğer bir adının da “paçavra hastalığı” olduğunu, kişileri yatağa düşürdüğünü aktardı.

class=’cf’>

Grip aşısı yaptırması önerilen gruplar ile ilgili de bilgi veren Ünal, Amerika Birleşik Devletleri’nde 6 aydan itibaren herkese aşı uygulandığını belirterek, çocukluk döneminde de aşının yapılabileceğini söyledi.

65 YAŞ ÜSTÜ, DİYABET, KALP GİBİ HASTALIKLARI OLANLARA YAPILMALI

Hastanede yatış ve ölüme giden sonuçların bazı gruplarda daha hızlı olduğunu anlatan Ünal, “65 yaş ve üzerinde immün sistemi yavaşladığı için enfeksiyon hastalıkları daha çabuk bulaşır ve daha ağır seyreder. Diyabet gibi sistemik hastalığı olanlarda çok daha sık gözükür. Solunum yolu ve akciğer hastaları, kanser tedavisi görenler, steroid tedavisi görenler gibi hastaların da aşılanması gerekiyor. Ayrıca gebeler, obezler ve sigara içenlerin mutlaka aşılanması gerekiyor.” uyarısını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.