DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Greyfurtun Nelere Faydası Var?

22.05.2021
A+
A-

Akıllarda ekşi bir tat olarak kalan greyfurtun sağlığa olan etkilerini duyunca çok şaşıracaksınız. Peki greyfurtun nelere faydası var? Greyfurt suyunun fayları, greyfurt nasıl tüketilmeli? Gibi merak edilen soruları araştırdık. İşte detaylar…

Sıklıkla portakalla karıştırılan, tadı portakala nazaren biraz daha ekşi olan greyfurtun nelere faydası var? Greyfurt suyunun fayları, greyfurt nasıl tüketilmeli? Gibi merak edilenleri sizler için araştırdık. 

DERTLERE DEVA GREYFURTUN NELERE FAYDASI VAR?

Birçoğumuzda ekşi tat uyandıran greyfurt, kalori bakımından oldukça düşük bir meyvedir. Bunun yanı sıra kabuğunda ve içinde bulunan beyaz lifli kısmında oldukça vitamin ve mineral barındırır.

Enfeksiyonu Engeller

Sağlık için oldukça faydalı olan greyfurt, birçok kültürde cennetten gelen meyve olarak tanımlanır. Greyfurtun bilinen en önemli faydalarından biri vücudu hastalıklara karşı koruması ve vücut direncini arttırması.

Greyfurt, özellikle gribal enfeksiyonlar, üst solunum yolu rahatsızlıkları, idrar yolu hastalıkları ve diş eti rahatsızlıklarına karşı oldukça etkilidir. Dolayısıyla her yaştan insanın vücut sağlığını korumak adına greyfurt tüketmesinde büyük fayda var.

Kalp Krizi Riskini Azaltır

İçinde buluna C vitamini ve minerallerle kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Kan basıncını düşürür ve tansiyonu dengeler. 

Yapılan araştırmalar, her sabah bir su bardağı greyfurt suyu içmenin kalp sağlığını desteklemeye önemli ölçüde yardımcı olduğu gerçeğini gösteriyor. Greyfurtun yapısındaki besin maddelerinin her biri sağlığa yararlı olsa da kalp krizini önlemesi en önemli etkenlerinden biri. 

Kansere Karşı Korur

Greyfurtun saymakla bitmeyen faydaları arasında  kansere neden olan zararlı hücreleri önlediği de görülmekte. Erkeklerde ileri yaşlarda görülen prostat kanseri, kolon kanseri ve yemek borusu kanseri başta olmak üzere birçok kanser tedavisinde oldukça etkili olarak kullanıyor.

Kilo Vermeye Yardımcı

Kalorisi düşük olan greyfurt meyvesi, kilo vermek isteyenler için de mucize bir besin. Lifli yapısı uzun süre tok hissetmenize yardımcı oluyor. Ayrıca bol su tüketimi sağlayacağı için yağ yakımını destekleyecek, lifli yapısı da sindirim sisteminizi rahatlatacaktır. 

Bunların yanı sıra insülin direncinin düzenlenmesine yardımcı olan greyfurtu obezite ile mücadelede mükemmel bir besin olarak görebilmek de mümkün. Bu nedenle metabolizmayı hızlandıran greyfurtu ara öğünlerinizin vazgeçilmezi haline getirmenizde büyük yarar var.

Cilt Sağlığı İçin Oldukça Etkili

C vitamini yönünden oldukça zengin olan greyfurt, güneş ışınlarının ve kirli havanın yol açtığı cilt hasarlarını gidermede birebir yöntemdir. Buna ek olarak, hücre onarıcı özelliği ile cildin eski esnek yapısına kavuşmasına katkıda bulunan greyfurtun içeriğindeki A vitamini de sağlıklı ve ışıltılı bir cilde kavuşmanız yardımcı olur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.