DOLAR 32,2456
EURO 34,7046
ALTIN 2.403,24
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

GPT 4,5 Turbo geliyor mu? OpenAI “yanlışlıkla” yeni dil modelini  sızdırdı

OpenAI resmi internet sitesinde yanlışlıkla GPT-4,5 Turbo ile ilgili detayların olduğu bir makale paylaştı. “Yanlışlıkla” paylaşılan makale kısa sürede kaldırılsada hızlı bir şekilde yayıldı.

14.03.2024
A+
A-

OpenAI, bir yıl önce en gelişmiş dil modeli GPT-4’ü kullanıma sunmuştu. Aynı yıl kasım ayında GPT-4 Turbo’yu duyurarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Bugün, şirketin resmi web sitesinde yanlışlıkla yayımlanan makalede şirketin yeni dil modeli GPT-4.5 Turbo üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Bu yeni dil modeli, GPT-4’e kıyasla daha gelişmiş özelliklere sahip.

GERÇEK ZAMANLI DİL MODELİ

Makalede belirtilenlere göre, GPT-4.5 Turbo’nun daha hızlı, daha doğru ve daha ölçeklenebilir olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, bu modelin Haziran 2024’e kadar olan bilgilere erişebileceği belirtiliyor, bu da gerçek zamanlı bilgi işleme kapasitesini artırabileceği anlamaına geliyor.

PAZARLAMA STRATEJİSİ Mİ?

OpenAI henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadı fakat sızıntının GPT-4’ün piyasaya sürüldüğü gün gerçekleşmesi dikkat çekiyor. Bazı iddialara göre bu durum, planlanmış bir pazarlama stratejisi olabilir Ancak, OpenAI’nın bu gelişme hakkında nasıl bir adım atacağı merak konusu.

GPT-4.5 Turbo’nun beklenen etkileri ve kullanım alanları hakkında şimdilik resmi bir bilgi bulunmuyor.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.