DOLAR 32,3455
EURO 34,7634
ALTIN 2.392,55
BIST 10.246,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Gözlük Camlarını Dezenfekte Etmeyi Unutmayın

25.04.2020
A+
A-

Uzmanlar, gözlük kullanımının havada asılı kalan virüslerin göze doğrudan doğruya girişini ve göze dokunmayı engellemesi nedeniyle kullanılması gerektiğini belirtiyor. Hem eve geldikten sonradan gözlük camlarının dezenfekte edilerek cama yapışması muhtemel olan virüslerden arındırılması gerekiyor. Peki, gözlük camı temizliğinde nelere dikkat edilmeli? Gözlük nasıl dezenfekte edilir? Teferruat haberimizin içeriğinde…

ALKOLLÜ TEMİZLEYİCİLERDEN UZAK DURUN

‘Optik camlarınızı kozmetik ürünlerle ya da asetonla temizlemeniz durumunda camın kaplamasına zarar verebilirsiniz’ diyen, alanında bilirkişi olan Hakan Kayra şu açıklamalarda bulundu:

“Ellerin dezenfekte edilmesi için kullanılan solüsyonların içeriğinde alkol bulunduğu için gözlük camlarına ve kaplamasına hasar verebilir. Gözlük camı temizliği için ılık su ve sabun yeterlidir. Daha bariz ve alkollü sıvılar camın üzerinde yer alan kaplamanın bozulmasına yol açacaktır. Gözlük camlarınızı sabunla temizleyerek ılık sudan geçirip yüzeyde kalan su damlacıklarını mikrofiber bezle kurulamanız yeterlidir.”

MİKROFİBER KUMAŞ İLE TEMİZLEYİN

Gözlük camlarını temizliğini sağlarken kağıt havlu, gazete, tişört gibi bambaşka dokuların kullanılmaması gerekir.Çünkü bu dokular gözlük camlarınızı iyi temizlemez ve üstelik çizilmesine neden olur. Oysa mikrofiber bezler toz ve kiri temizlemesinin yanı sıra gözlük camının çizilmesini de engeller. Mikrofiber bezleri optik mağazalarından tedarik edebilirsiniz.

GÖZLÜK KABI KULLANMANIZ ÇOK ÖNEMLİ

Haricen gözlüğünüzü dışında tutmak zorunda kaldığınız durumlarda mutlaka kabına koymalısınız. Gözlüğü katiyen pozitif temas olan ve virüs bulunabilecek olan bir yere bırakmamalı, başın üstüne almamalı, sadece gözlük kabında muhafaza edilmelidir.

ISI KAYNAĞINA YAKIN VEYA GÜNEŞE BIRAKMAYIN

Uzmanlar virüslerden korunmak için kıyafetlerin ya da market poşetlerinin güneşte bırakılabileceğini belirtiyor; ancak bu operasyon gözlük camları için geçerli değildir. Gözlük camları güneşte veya herhangi bir ısı kaynağına yakın bir yerde bırakıldığı zaman hasar görebilir. Bunun yerine gözlük camlarınızı sabun ve ılık su ile dezenfekte edip ardından mikrofiber bezle kurulayabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER  Fırat Kalkanı Bölgesinde Camiler Dezenfekte Ediliyor

Fırat Kalkanı Bölgesinde Camiler Dezenfekte Ediliyor

Parayı Dezenfekte Eden ATM Geliştirildi

Parayı Dezenfekte Eden ATM Geliştirildi

Yerli El Dezenfektanı BOREL Yarın Satışta

Yerli El Dezenfektanı BOREL Yarın Satışta

Nazan Öncel Ekmeği Dezenfekte Etti

Nazan Öncel Ekmeği Dezenfekte Etti

İLİşKİLİ GALERİLER Şeffaf Gözlük Modası!

Transparan Gözlük Modası!

Gözlük Takanlara Makyaj Önerileri

Gözlük Takanlara Makyaj Önerileri

Gözlüklü Kadınlara Özel Makyaj Tüyoları

Gözlüklü Kadınlara Özel Makyaj Tüyoları

İzmir Dezenfekte Edildi

İzmir Dezenfekte Edildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.