DOLAR 32,5870
EURO 35,0160
ALTIN 2.457,67
BIST 9.765,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Göz Kuruluğuna Uyarı!

28.05.2020
A+
A-

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen göz kuruluğuna dair merak edilenleri paylaştı. İşte tüm dünyada yaklaşık %35 oranında görülen göz kuruluğu hakkında merak ettikleriniz…

GÖZ KURULUĞU NIÇIN OLUR?

ÇOĞUNLUKLA 40 yaş ve üzeri kadınlarda daha sık rastlanan göz kuruluğu, son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile yoğun bilgisayar kullanımı sonucunda fazla daha erken yaşlarda görülmeye başladı.  Hava kirliliğinin yüksek olduğu büyük şehirlerde ve klima yer alan ortamlarda daha yüksek oranlarda görülüyor. Çevresel faktörler, menopoz, kontakt lens kullanımı, gece geç saatlere dek uykusuzluk,  göz ameliyatları, sigara kullanımı gibi durumlarda da göz kuruluğu riski artabilir.

GÖZ KURULUĞU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Göz kuruluğu kendini şu belirtiler ile gösterir:

Gözde yanma, Batma , Sulanma, Ani batma Bulanıklık Gözlerde takâtsizlik

Yapılan bir araştırma son yıllarda sadece sosyal medyada günde 3 saat süre geçirdiğimiz sonucunu ortaya koyarak, göz kuruluğu ve göz hastalıklarının niçin arttığını anlamamızı kolaylaştırıyor.

Kontakt lens kullanımının derme çatma ve doktor kontrolsüz kullanımı göz kuruluğu semptomlarının fazla erken yaşlarda ortaya çıkmasına niçin olur. Lens intoleransı oluşturan bu durumlar görmede de sorun oluşmasına niçin olmaktadır.

Göz kuruluğu ağıt halinde gözden yaş gelmemesi olarak düşünülmemelidir. Normalde farkında olmadan sürekli bir gözyaşı üretilir ve bu gözyaşı tabakası göz ön segmentinde nemli bir etraf oluşturarak gözlerin sağlıklı olmasını ve sağlıklı görmesini sağlar. Bu tabakanın dağıtılmış nedenlerle bozulması sonucu göz kuruluğu meydana gelmektedir. 

Göz kapağı enfeksiyonları da bir öteki göz kuruluğu sebebidir. Romatizmal hastalıkların varlığında ise önemli problemlere uzanan göz kuruluğu sorunları ile karşılaşılmaktadır.

GÖZ KURULUĞU NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Çare nedene göre planlanarak yapılmalıdır diyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, şu açıklamalarda bulundu:

“Mevcut romatizmal hastalığın tedavisi, göz kapak enfeksiyonunun tedavisi semptomlarda rahatlamayı sağlayabilir.

Ek olarak yapay gözyaşı damlaları ve jelleri burada bize epeyce yarar sağlamaktadır. Hatta bu damlalara rapor çıkarılarak hastalarımızın uzun süreli kullanımları, hap alımları kolaylaştırılmaktadır.

Ilave olarak immun sistemi güzel damlalar ya da hastalarımızın kendi kanlarında hazırladığımız otolog serumlar ciddi yararlar sağlamaktadır.

Hastalarımız bulundukları ortamda bazı önlemler alabilirler, bu konuda uyarılarda bulunmaktayız: Bunlar klimalı ortamlardan uzak kalmaları, bulundukları odayı mümkünse nemlendirmeleri, bol su almaları, bilgisayar kullanımlarını azaltmaları, gece uykularına dikkat etmeleri, güneş gözlüğü kullanmalarıdır.”

İLİşKİLİ HABERLER Göz Sağlığınızı Test Edin!

Göz Sağlığınızı Deneme Edin!

Göz Sağlığımızı İçin Neler Yapmalıyız?

Göz Sağlığımızı İçin Neler Yapmalıyız?

Göz Sağlığınızı Bu Basit Önerilerle Koruyun

Göz Sağlığınızı Bu Kolay Önerilerle Koruyun

Göz Sağlığınızı Korumak İçin Yapmanız Gerekenler

Göz Sağlığınızı Gözetmek İçin Yapmanız Gerekenler

İLİşKİLİ GALERİLER Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Göz Kuruluğuna İyi Gelecek 5 Korunma Yöntemi

Göz Kuruluğuna İyi Gelecek 5 Korunma Yöntemi

Bu Çay Göz Sağlığınızı Koruyor!

Bu Dere Göz Sağlığınızı Koruyor!

Gözlerinizde Bir Sorun Olabileceğini Gösteren İşaretler

Gözlerinizde Bir Sorun Olabileceğini Belirten İşaretler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.