DOLAR 32,3549
EURO 34,7693
ALTIN 2.395,98
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Göz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

28.09.2021
A+
A-

Göz enfeksiyonları, bakteriyel, virallerin sebep olduğu göz rahatsızlıklarıdır. Göz enfeksiyonlarının farklı sebepleri vardır. Göz enfeksiyonuna ne iyi gelir? Göz enfeksiyonu için bitkisel çözüm? Detaylar haberimizde…

Göz enfeksiyonları, bakteriyel, virallerin sebep olduğu göz rahatsızlıklarıdır. Göz enfeksiyonlarının farklı sebepleri vardır. Göz enfeksiyonuna ne iyi gelir? Göz enfeksiyonu için bitkisel çözüm? 

GÖZ ENFEKSİYONUNA NE İYİ GELİR?

Siyah Çay: Enfeksiyon kapmış olan göze çay pansumanı yapmak halk arasında oldukça kullanılan bir yöntemdir. Çay yaprakları enfeksiyon giderecek birçok anti-bakteriyel özelliği taşır. Siyah çay ile kızarıklığın azaltılması ve gözdeki şişliğin inmesi sağlanır. Bu yöntemi uygularken siyah çay poşetini birkaç dakika sıcak su içerisinde bekleterek sudan çıkarın sonrasında 10 dakika soğumasını bekleyin ve etkilenen bölgeye uygulayın.

Papatya Çayı: Papatya çayı ile göz banyosunu yapabilir, gözünüzü mevcut enfeksiyondan kurtabilirsiniz. Papatya çayını sıcak suda 5 dakika kaynatarak oda sıcaklığı derecesine getirin. Sonrasında temiz bir pamuk yardımı ile enfekte olan bölgeye uygulayarak göz banyosu yapın. Bu yöntemde herhangi bir irritasyon veya rahatsızlık duyarsanız devam etmeyerek gözlerinizi ılık su ile durulayın.

Keten Tohumu: Göz enfeksiyonu için keten tohumu da etkili bir bitkidir. Keten tohumu ağrıların hafiflemesini sağlar. Bu yöntemi uygularken bir bardak suyu kaynatarak sonrasında suya bir yemek kaşığı keten tohumu ekleyin. 15 dakika bekledikten sonra temiz bir pamuk yardımı ile karışımı enfekte olan bölgeye uygulayın. Bu yöntemi günde 2 defa tekrarlayabilirsiniz.

Zerdeçal: Zerdeçal, antiseptik, anti-enflamatuar özellikleriyle bilinir. Göz enfeksiyonunuz için, 2 yemek kaşığı toz zerdeçalı kaynar suya karıştırarak soğumaya bırakın. Kuru ve temiz bir bez veya pamuk yardımıyla enfeksiyon olan bölgelere uygulayın.

Ebegümeci: Kirpik iltihabı için kullanılan bir yöntemdir bu. Bu yöntem için, 2 tatlı kaşığı ebegümecini bir su bardağı sıcak su içerisine atarak yaklaşık 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Karışım ılıdıktan sonra süzerek bir pamuk yardımıyla kirpik diplerinize uygulayın. Bir hafta boyunca her gün, ikinci haftaysa gün aşırı tekrarlamaya özen gösterin.

Yeşil Çay: Göz enfeksiyonu için doğal yöntemlerden biri de yeşil çaydır. Yeşil çayın içindeki antioksidan maddeler, gözün içinde oluşan bakterileri temizlemektedir. Demlenen yeşil çayı soğutarak enfeksiyon olan bölgeye uygulayın. Yeşil çayı, 10 dakika kadar gözünüzde bekletip ardından yıkayın. Gece ve gündüz uygulaması yaparak enfeksiyonu kısa zamana bitirebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.