DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Google’ın Muzdan Telefona Veri Aktardığı “Tamam da Neden?” Dedirten Reklam Filmi [Video]

05.04.2021
A+
A-

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, Android işletim sistemi ile akıllı telefon sektörünün merkezinde yer alıyor olsa da Pixel serisi akıllı telefonlarının pek de popüler olduğu söylenemez. Yine de Google, yayınladığı reklam filmleri ile Pixel modellerine karşı bir sempati oluşturmaya çalışıyor gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni bir reklam filmi yayınlayan Google, söz konusu filmde farklı bir akıllı telefondan Google Pixel telefonlara geçiş yaparken eski telefondaki verileri yeni Pixel telefona aktarmanın “kolaylığını” odağına alıyor. Ancak Google, söz konusu reklam filminin “viral” olmasını istiyor olacak ki bu özelliği anlatmak için ilginç bir yola başvuruyor.

Google, reklam filminde bir muzdan Pixel telefona veri aktarıyor, evet

google reklam filmi

Videonun ilk 30 saniyesi boyunca Google Pixel’in kurulum aşamaları gösterilirken, bu andan itibaren verilerin çekildiği eski telefon(!) da gösterilmeye başlanıyor. Ancak videoda Google Pixel’in kablo ile bağlandığı “şey” bir akıllı telefon değil, muz. Google’ın farklı bir akıllı telefon yerine “muz” kullanmasının, ismini bir meyveden alan Apple’ın iPhone modellerine bir gönderme olduğunu tahmin edebiliriz.

Daha ilginç olanı ise Google’ın söz konusu reklam filminin içinde giriş seviye karate dersine ait görüntüler eklemesi oldu. Muhtemelen Google, bu küçük eklemeler ile videonun daha ilgi çekici hale geleceğini düşünmüş ancak dürüst olmak gerekirse bir muzdan akıllı telefona veri kopyalama fikri bile kulağa bir akıllı telefon tanıtım filmine karate dersi görüntüleri eklemekten daha mantıklı bir fikir gibi geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.