DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Google’ın Katlanabilir Akıllı Telefonu Pixel Fold’a Dair Yeni Bir İpucu Ortaya Çıktı

04.08.2022
A+
A-

Google’ın kendi markası altında bir katlanabilir akıllı telefon çıkaracağı uzun zamandır konuşulan bir konuydu. Yıllardır geliştirme aşamasında olduğu iddia edilen akıllı telefonun çıkışı hiç de uzak olmayabilir, en azından son gelişmeler bu yönde.

Google Camera için yeni yayınlanan 8.6 güncellemesinde kullanıcıların gözünden saklanan değişikliklerden biri eklenen yeni bir düğme oldu. Bu düğme bir katlanabilir telefona benzerken, sembolün gizli olduğunu da belirtelim.

Google Pixel Fold’a doğru

pixel fold

Tek bir sembolden katlanabilir akıllı telefonların geldiğini iddia etmek çok mümkün olmasa da, kamera özelliklerinden yola çıkarak akıl yürütmek mümkün. Örnek olarak verebileceğimiz Samsung Galaxy Z Fold 3, üç farklı kamera modülü kullanıyor. Niş telefonlarda  kullanıcıların üçüncü parti kullanacağı bir uygulama için Google’ın hazırlık yapması pek olası değil, bu da firmanın katlanabilir telefon çalışmalarında sona yaklaştığı görüşünü destekliyor.

Katlanabilir telefonlarda, telefon katlıyken ön ve arka kamera olarak kullanılan iki kamera yer alıyor. Telefonu açtığımızda ise bu kameraların tamamı arka kamera haline geliyor, açılan ekranda da bir ön kamera ortaya çıkıyor. Yazılım anlamında baktığımızda da bu duruma dikkat edilmesi gerekiyor.

Daha önce Google Pixel 7 akıllı telefonların Ekim ayında çıkacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Google, o tanıtım etkinliğinde ya da hemen sonrasında kendi katlanabilir akıllı telefonunu duyurabilir. Teknoloji devi daha önce de Gboard’a katlanabilir telefonlar için bazı özellikler eklemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.