DOLAR 32,4770
EURO 34,9370
ALTIN 2.435,95
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Google’ın gizli projesi yazılımcıları işsiz bırakabilir!

25.11.2022
A+
A-

ShiftDelete’ten Aleyna Kaptı’nın haberine göre son zamanlarda üzerinde en çok konuşulan konulardan biri yapay zeka. Gün geçtikçe kendi alanını aşarak günlük hayatın bir parçası haline gelmeye başlayan yapay zeka, büyük şirketlerin de başvurduğu bir teknoloji haline geliyor.

Bu şirketlerden biri de Google oldu. Ortaya çıkan bilgilere göre Google, gizli bir yapay zeka projesi gerçekleştirecek.

Google yapay zeka projesinin adı ‘Pitchfork‘ olarak yer alıyor

Yapay zekanın günümüzde daha geniş alanlara yayılmasıyla birlikte Google da bu teknoloji için bazı adımlar atmış gibi duruyor.

Google’ın çatı şirketi olan Alphabet, geliştirdiği bir projeyle karşımıza çıktı. Bu proje ise yazılımcıları işsiz bıraktıracak gibi duruyor.

İddialara göre Google Labs tarafından geliştirilen bu proje, yapay zekanın kendi kendine istenilen kodu yazması ve sorunlu olan kodları düzeltilmesi için eğitiliyor.

Daha öncelerinde yapay zekanın resim yaptığı ya da haber yazdığı haberleri yer aldı. Ancak kendi kendine kod yazan yapay zeka fikri yeni bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Haberlere göre Google yapay zeka projesi başarılı olduğu takdirde şirket, öncelikli olarak yazılımcıları işinden edebilir. Ayrıca projenin kod adının ‘Pitchfork‘ olduğu iddia ediliyor.

Projenin amacı ise makine öğrenimini kullanarak yapay zekanın kendi kendine kod yazmasını sağlamak.

Konuya ilişkin bir Google sözcüsü ise şu açıklamayı yaptı: “Pitchfork ekibi, geliştiricilere yardımcı olacak farklı kullanım durularını keşfetmek için şirketin araştırma ekibiyle yakın bir şekilde çalışıyor.” 

Ayrıca sözcü, bu projenin asıl amacının yeni bir araç oluşturmak olduğunu da belirtiyor.

Bu proje, önce Python programlama dilinin kod tabanını insan olmadan yeri sürümlere güncellemek için yapıldı. Ancak zamanla bu hedef de değişti.

Google’ın Pitchfork projesi üzerinde çalıştıklarını kabul etmesi ve şirket çalışanlarının da bu iddiaları onaylaması, yakın zamanda yapay zekanın yazılım işini devralacağını gösteriyor.

Şirkette yazılımcı çalışanların işten çıkarılıp çıkarılamayacağı hakkında kesin bir bilgi yok.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.