DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Google’dan Tuhaf Hata: Twitter Logosu Diye Mesut Özil’in Logosunu Gösteriyor

19.03.2021
A+
A-

Kısa süre önce Sosyal Medya Yasası’nın getirdiği yükümlülükler kapsamında Türkiye’ye temsilci atama kararı aldığını öğrendiğimiz popüler sosyal medya platformu Twitter, şimdi ise tuhaf ve bir o kadar komik bir hata ile gündeme geldi.

An itibarıyla Google’da “Twitter” kelimesini arattığınızda diğer tüm aramalarda olduğu gibi söz konusu kelime ile ilgili internet sitelerinin sıralandığını ve sağ tarafta da Twitter ile ilgili bir Vikipedi bilgi partı yer aldığını görüyorsunuz. Buraya kadar her şey normal. Tuhaflık, söz konusu Vikipedi kartının görselinde kendini gösteriyor.

Google, Twitter logosu olarak Mesut Özil’in logosunu gösteriyor

Google Twitter

Google, “Twitter” kelimesinin arama sonuçları sayfasına eklemiş olduğu Vikipedi bilgi kartının görselinde Twitter logosu yerine Fenerbahçeli dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil’in logosuna yer veriyor. Üstelik söz konusu aramayı ister masaüstü ister mobil sürümden gerçekleştirin, sonuç değişmiyor.

Aynı aramayı Microsoft’un sahip olduğu Bing’den yaptığımızda Vikipedi bilgi kartında olması gerektiği gibi Twitter logosu yer aldığını görüyoruz. Dolayısı ile Google arama sonuçlarında Mesut Özil logosunun görüntülenmesinin, Google kaynaklı bir hata olduğunu ifade edebiliriz. Google’ın neden, nasıl, niçin böyle bir hata gerçekleştirdiği ise bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.