DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Google’dan süper güvenli güvenlik anahtarı!

26.07.2018
A+
A-

Çevrimiçi tehlikelerden kullanıcıları koruyacak olan ve en etkili yöntemlerden iki faktörlü doğrulama (2FA) kullanan Titan Security Key, USB ve Bluetooth versiyonlarına sahip. Kötü haberse bu güvenlik anahtarlarının şu an için Google Cloud müşterilerine sunuluyor olması. Öte yandan şirket, bu ürünlerin yakın zamanda herkes için Google Store üzerinden de sunulacağını müjdeliyor.

Google Cloud ürün yöneticisi Jennifer Lin, uzun zamandır güvenlik anahtarı kullanımının bulut yöneticileri gibi yüksek değerli kullanıcılar için önemli olduğunu savunduklarını ifade ediyor. Ayrıca Lin, fiziksel anahtarların kullanıcıların hesaplarının koruma altında olduğu konusunda rahat olmasını sağlayacağını vurguluyor. Kısacası, Kimlik avı hırsızlığına karşı Google Titan Security Key ciddi bir önlem olarak karşımıza çıkıyor.

Anahtarlar Google Chrome internet tarayıcısının yanı sıra Facebook, Github ve Dropbox tarafından da destekleniyor. Diğer internet tarayıcılar ise henüz varsayılan olarak bu fiziksel donanıma destek sunmuyor.

Chrome 68 çıktı! Hemen indirin!

Google Chrome 68 güncellemesi kullanıcılara sunuldu. Yeni sürüm özellikle hala HTTPS protokolü kullanmamaya başlamamış olan web sitelerini yakından ilgilendiriyor. İşte detaylar.

Google, fiziksel güvenlik anahtarını kullanmanın dünya çapındaki 85 bin çalışanını tehdit eden kimlik avı saldırılarını ortadan kaldırdığına da dikkat çekiyor. Anahtarlar, Evrensel 2. Faktör (U2F) olarak bilinen kimlik doğrulama formunun bir parçası. Bu fiziksel anahtar  bir kez doğrulandığında, kullanıcının bir hesap veya web sitesine giriş yaparken parola girmesine de gerek kalmıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.