DOLAR 32,5529
EURO 34,6877
ALTIN 2.416,97
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Google’dan iPhone kullanıcılarına kritik müdahale!

21.10.2019
A+
A-

Pixel ailesinin yeni üyesini tanıtan arama motoru şirketi, kullanıcılarına bir kez daha orijinal kalite eşliğinde ücretsiz bir yedekleme fırsatı sunmadı. Bu haber, Pixel 4 almak isteyenleri üzdü. Aradan çok geçmeden Reddit’te ortaya çıkan bir skandal, kullanıcıları sinirlendirdi.

Takma adı “stephenvsawyer” olan üye, yeni iPhone modellerinin sınırsız bir şekilde Google Fotoğraflar’ın yedekleme servisinden yararlanabildiğini tespit etti. Küçük çaplı bir araştırma yapan üye, bu hatanın gizemini çözdü.

Reddit üyesi, yeni iPhone cihazlarının bu hatadan HEIC formatı sayesinde yararlandığını açıkladı. Bu format, Google’ın JPEG formatından daha az yer kaplıyor ve daha verimli bir görüntü sunuyor.

İlgili mevzu hakkında bir yorum yapan Google, böyle bir haksızlığın ortadan kaldırılacağını söyledi. HEIC formatını kullanan iPhone kullanıcıları, fotoğrafların sıkıştırılma aşamasını atlayabiliyor.

iPhone kullanıcıları, bu sebepten ötürü, Google Fotoğraflar servisine herhangi bir ücret ödemiyor ve fotoğraflarını orijinal boyutlarında saklayabiliyor. HEIC formatındaki görseller, herhangi bir sıkıştırılma işlemine tabi değil.

Bir kullanıcı, Google Fotoğraflar’da istediği kadar yüksek kaliteli fotoğraflar saklayabilir ancak orijinal kalite sınıfında yer alan fotoğraflar için 15 GB depolama alanı sınırı mevcut. iOS 11 ile beraber gelen HEIC dosyası, Google’ın vaktini çalmaya devam ediyor.

Google Fotoğraflar depolama

Henüz çözüme kavuşmayan sorun, Pixel 4 müşterilerini ayağa kaldırdı. JPEG formatından daha fazla sıkıştırılabilen ve bu yüzden daha az yer kaplayan yeni format, yazılım gereği işlem görmemiş sayıldığı için herhangi bir ücret kuralına maruz kalmıyor.

Sizin düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.