DOLAR 32,2107
EURO 34,7844
ALTIN 2.419,83
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

Google’dan geçmişi silmeye karşın saldırı

25.06.2020
A+
A-

Google yeni duyurduğu kararıyla birlikte artık yeni kullanıcıları için varsayılan bir özellik olarak konumu ve arama geçmişini otomatik olarak silecek. Söz konusu adımı gizlilik noktasında attığını söyleyen arama motoru devinin bu hamlesi, yeni kullanıcılar için iyi görünüyor.

Blog yazısında şirketin CEO’su Sundar Pichai, şirketin gizlilik, emniyet ve kullanıcı deneyimine karşın dikkatlerini vurguladı. Google’ın otomatik silme özelliği, Google Asistan ya da Google Home gibi cihazlar yoluyla toplanan arama geçmişi, internet ya da uygulamalar aralarında geçiş yaparken toplanan konum geçmişi ve sesli komutlar gibi kullanımlar için geçerli.

Google bu verileri kullanıcının hangi bilgilerinin saklandığını veya toplandığını görebilecekleri ve elle bu verileri silebilecekleri hareketler sayfasını halihazırda içinde barındırıyor.

Google’ın kullanıcı verilerini saklaması şirketin başına hep dertler açmıştır, gerçi kayıtlı adımlarla şirket bunu kırmaya çalışıyor. En azından çabalıyor. Bu çabanın bir sonucu olarak da kullanıcılara seçilen ayara bağlı olarak üç ay ya da 18 ay sonra veri noktalarını otomatik olarak silme imkanı tanıyor.

Bahsettiğimiz ayarlar yeni kullanıcılar için varsayılan olarak açılıyor. Google, kullanıcılar hiçbir operasyon yapmasa bile internet ve dilekçe aramalarını 18 ay sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarlıyor. Bunun yanında konum verilerini kaydetme özelliğini zaten kullanıcılar açıp kapatabiliyor, eğer bu konum verilerini kaydetme açıksa varsayılan olarak 18 aylık bir silme planına geçmiş oluyor.

bu arada belirtmekte menfaat var bu özellik yalnızca yeni kullanıcılar için hemen aktif, eski kullanıcılar için geçerli yok ama eski kullanıcılar için de yeni gelen şeyler var. Google Chrome’un sıcacık mod özelliğini birçok kullanıcı kullanıyor, bunun için geliştirme yapan şirket, kullanıcıların işini kolaylaştıracak bir nitelik sunuyor.

Akıllı telefonlardaki uygulaması için geliştirilen özellik sayesinde kullanıcılar profil fotoğraflarına uzun vakit bastıkları takdirde kuytu moda kolaylıkla geçmiş olacak. Özellik iOS kullanıcıları için yeni sunuldu, yakında da Android kullanıcılarına sunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.