DOLAR 32,2533
EURO 34,8184
ALTIN 2.424,60
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 22°C
Cum 23°C

Google’dan 5G komplo teorilerine önlem!

08.04.2020
A+
A-

Google’ın sahibi olduğu Youtube, 5G teknolojisini Covid-19 semptomlarına bağlayan tüm videoları yasaklamıştı. Buna takiben, Google da yanıltıcı iddiaları destekleyen reklamları yasaklamaya karar verdi. Komplo teorileri sonucunda kundaklama saldırılarında en az 20 telefon direğinin hasar gördüğü bildiriliyor. Bilim adamlarının, Corona virüsü pandemisi ve yüksek hızlı ağlar arasında bir bağlantı bulunmadığına dair açıklamalarına rağmen, İngiltere genelinde 5G direklerine yönelik bir dizi saldırı devam ediyor.

Google,’a göre bu durum şirket reklamlarının arama sonuçlarında görünmesini engelleyebilir. Sonuç olarak toplumun sağlıkla ilgili bilgilerden yararlanması da zorlaşıyor. Bu haftanın başlarında, bilim adamları, İngiltere hükümeti ve ülkenin mobil endüstrisi, yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak için bir araya geldi.

YouTube’dan 5G ile Corona virüsü teorileri için karar

İddialara ilişkin YouTube 5G ile Corona virüsü bağlantılı teoriler için yeni kararını veriyor. Karar, İngiltere’de kundaklama ve vandallık vakalarının artış göstermesinden sonra ortaya çıktı.

Uzmanlara göre 5G’nin sağlığa bir zararı yok

Uluslararası İyonize Olmayan Radyasyondan Korunma Komisyonu (ICNIRP) yirmi yıldan fazla süren araştırmaları incelemeye aldı. Komisyon, 5G’nin sağlık açısından hiçbir riske neden olmayacağı sonucuna vardı. Anti-5G kampanyacıları, yeni nesil ağların, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini savunmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ise (WHO) 5G güvenilir bir teknoloji.

Facebook da Corona virüsü ve 5G ile ilgili komplo teorilerini engellemek için kolları sıvadı. Şirket, platformdaki yanlış bilginin hızla yayılmasıyla mücadele etmek için Whatsapp’ta bir mesajın iletilebileceği sayıyı sınırladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.