DOLAR 32,3633
EURO 34,6915
ALTIN 2.392,12
BIST 10.162,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Google Photos ile arama yaparken kaybolmaya son

24.08.2019
A+
A-

Google’ın lensi, herhangi bir görüntüdeki metni algılayabilen güçlü bir optik karakter tanıma filtresine sahip. Uzun süredir testte olan bu lens, devreye girdi. Kullanıcılar, “görüntülerde metin arama” yeteneği sayesinde bundan böyle arama yaparken vakit kaybetmeyecek.

Mobil cihazlarında oldukça fazla sayıda fotoğraf veya resim barındıran kişiler de istedikleri fotoğrafları daha çabuk bulabilecekler. Bir taşla iki kuş vuran Google Fotoğraflar, nesneleri, olayları, insanları ve evcil hayvanları (yüzleri etiketlendiğinde) zaten tanıyabiliyor.

Konum sorgulamaları için de resimlerdeki GPS verilerini kullanan yazılım, görüntülerde görünen metni arayabilecek. Bu özellik, kelimeleri aramanıza ve ilgili sözcüklerin görüntülerde fiziksel olarak göründüğü yerde, ne kadar küçük olursa olsun veya nasıl bir açıda olursa olsun, onları bulmanıza yarar.

Kısacası, görüntülerde yer alan bir yazıdan istediğiniz görsele erişebileceksiniz. Google Fotoğraflar; belgeler, Wi-Fi şifreleri ve fotoğraf çekerek kaydettiğiniz her şey için ideal. Zira bir ekran görüntüsündeki yazıyı kopyalayıp kullanabiliyorsunuz.

Wow, @googlephotos has OCR to turn screenshots into copy/paste text!

A. Open google photos and select screenshot
B. Pick “Lens” feature [image 1]
C. Highlight text [image 2]
D. Pick copy/paste [image 2,3]

Nicely done Google team! pic.twitter.com/Um49ika2yT

— ??‍?☕ (@hunterwalk) August 21, 2019

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.