DOLAR 32,3612
EURO 34,6938
ALTIN 2.397,81
BIST 10.161,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Google konum verileri şaşırttı! İşte yasağa uyarlama oranı Geçtiğimiz aylarda Google ve Apple corona virüs için konum verilerini paylaşacağını belirtmişti. Bugün…

03.05.2020
A+
A-

Android işletim sistemine sahip olan cihazların konum bilgilerini peşine düşüp takip eden şirket, ülkemiz için 3 Ocak – 6 Şubat ve 15 Mart-26 Nisan kıyas tablosu yayınladı. Euronews haberine göre, ülkemizin sokağa çıkma yasağına adaptasyon oranı gayet iyi.

Yayınlanan verilere tarafından, perakende mağazalara ve misafir etme merkezlerine gitme oranı yüzde 91 azalırken, parklara gidenlerin oranı yüzde 75 düştü. Benzer şekilde meslek yerine gidenlerin oranında da, yüzde 63 oranında azalma görülüyor.

Ayrıca hafta sonları sokağa çıkma yasağı olan 30 büyük büyük kasaba ve Zonguldak illerinde marketlere uğrama oranlarının büyük oranda arttığı açıklandı. Toplu nakliye durakları için yüzde 88 oranında düşüş yaşandığını bildiren Google, birçok kişinin yasağa uyduğunu belirtti.

İspanya, Fransa ve İtalya gibi salgının şipşak yayıldığı ülkelerde de sosyal mesafe anlayaşının arttığını belirten veriler, sokağa çıkma oranının ülkemizdeki gibi sıradan yüzde 80 oranında azaldığını açıklıyor.

Karantina uygulaması olmayan ülkelerden Almanya’da, parklara giden sayısının yüzde 70 artması bir takım kişilerin endişelenmesine sebep oldu. öte yandan Amerika’da durum diğer ülkelere kadar iş yerine gitme oranı ve mağazalara gitme oranı ortalama yüzde 30 ile daha düşük seviyede. Buraya tıklayarak detaylı Google raporuna ulaşabilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.