DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Google Kemerleri Sıkmaya Hazırlanıyor: Google CEO’sundan 175 Bin Çalışana Endişe Veren ‘Küresel Ekonomik Kriz’ Açıklaması

04.08.2022
A+
A-

Dünyada yaşanan ekonomik kriz devam ederken teknolojinin dev şirketlerinde de kemer sıkma politikaları devreye girmeye başladı. Akıllı telefon devi Oppo, geçtiğimiz aylarda, dünya genelinde devam eden hammadde ve yedek parça sıkıntısı ve buna bağlı fiyat artışlarını gerekçe göstererek Türkiye’deki fabrikasında çalışan 500 işçiyi işten çıkarmıştı.

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Google, bu belirsiz bir ekonomik ortamda verimliliği artırmak ve çalışanların odaklanmasını iyileştirmek amacıyla “Simplicity Sprint” adlı yeni bir çalışma başlatıyor. Şirketin CEO’su Sundar Pichai, çalışanlarla düzenli olarak gerçekleştirdikleri toplantıda yaptığı açıklamalarda yeni çalışma şekliyle birlikte çalışanların fikirlerinden yararlanılacağını ve 174.000’den fazla çalışanın kişisel olarak fikir verme şansına sahip olacağını belirtti. 

Sundar Pichai, çalışanlarının ‘daha görev odaklı’ olmasını istiyor

Google CEO

Google CEO’su Sundar Pichai, şirket ikinci çeyrekte beklenenden daha az kazanç elde ettiği için çalışan verimliliği ve odaklanma konusunda oldukça endişeli. Şirket, üst üste geçirdiği iki çeyrekte de beklenenden daha az kazanç ve gelir elde ettiğini açıkladı. COVID-19 pandemisi sonrası yeniden açılma fırsatından yararlanan şirket geçen sene ikinci çeyrekte %62 gelir elde etmişti. Bu oran bu sene %13’e kadar geriledi.

Pichai, çarşamba günü çalışanlarla yaptığı düzenli toplantıda bazılarının potansiyel işten çıkarmalarla ilgili endişelerini dile getirmesi üzerine üretkenliği artırmaya yönelik girdiler vermelerini istedi. Pinchai, hem ürün mükemmelliğini ve üretkenliği yükseltmek amacıyla dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmayı hem de daha çok misyon, ürün ve müşteri odaklı” bir şirket kültürü yaratmak istediklerini açıkladı. Bu amaçlada çalışanlardan gelen kitle kaynaklı fikirler yardımıyla verimliliği artırmaya yönelik bir girişim olan ‘Simplicity Sprint’in tanıtımını yaptı. 

“İşten çıkarmalar olacak mı?”

Google

Pinchai kendisine yöneltilen “İşten çıkarmalar olacak mı?” sorusuna yanıt olarak şirketin hala işe alım yapmaya devam ettiğini ve işten çıkarma planları olmadığını söylese de bunun için kesin bir ifade kullanmadı. Kendisine yöneltilen bu soruyu  şirketin İnsan Kaynakları Sorumlusu Fiona Cicconi’ye yöneltti. 

Cicconi ise soruyu “Ekiplerden daha odaklanmış ve verimli olmalarını istiyoruz ve bunun bir şirket olarak ne anlama geldiğini de araştırıyoruz. Gelecekte ekonomiden emin olamasak da, şu anda Google’ın genel iş gücünü azaltmak istemiyoruz.” sözleriyle yanıtladı.

Geçtiğimiz ay şirket tarafından yapılan açıklamalarda ise 2023 yılına kadar işe alım ve yatırım hızının yavaşlatılacağı bildirilmişti. Konuyla ilgili açıklamalarda Pinchai, “Ekonomik dalgalanmalara karşı alışık değiliz” sözlerini kullanmıştı. Bu da tüm dünyayı sarsan ekonomik krizin Google tarafında da etkisini gösterebileceği anlamı taşıyordu. Pinchai ve Cicconi’nin açıklamaları da işten çıkarmalara karşı açık kapı bıraktıklarını gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.