DOLAR 32,2199
EURO 34,6388
ALTIN 2.397,99
BIST 10.244,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Google Kamera için bomba yenilikler yolda!

03.07.2018
A+
A-

İlk olarak, Google Camera uygulaması için RAW dosyalara destek gelebileceği gözüküyor. Hali hazırda Google Pixel akıllı telefonlarda RAW dosyaları için destek sunuluyor ancak bunların kaydedilebilmesi için üçüncü parti kamera uygulaması kullanmak gerekiyor. Neyse ki sonunda Google, RAW desteğini sonunda yerel özellik olarak uygulamasına dahil ediyor.

Ortaya çıkan bir diğer yenilik ise yüzlerdeki geniş açı bozulmasının düzeltilmesi. Bildiğiniz üzere geniş açı lensler ile yapılan fotoğraf çekimlerinde yüzler de dahil olmak üzere nesneler eğer fotoğrafın yan kısımlarında kalırsa bozulmuş olarak karşımıza çıkıyor. Google bunun için de yazılımsal bir çözüm sunacak gibi gözüküyor.

Google Camera uygulamasının Google Pixel ve Nexus akıllı telefonlar için varsayılan kamera uygulaması olduğunu hatırlatalım. Öte yandan, Google Pixel 2 geniş açı lens ile birlikte gelmiyor. Söylentiler ise Pixel 3 ve Pixel 3 XL modellerinin çift ön kamera ile gelebileceği yönünde. Sızdırılan birçok görsel de bunun habercisi. Sunulacak geniş açı bozulması önleme özelliğin bu çift ön kamera lenslerinden birisinin geniş açılı olabileceğini düşündürüyor. Eğer gerçek olursa, geniş açı özellikli selfie kamerası ile özellikle grup çekimlerinin sorunsuz hale geleceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Pixel 3 ve Pixel 3 XL tasarımı tamamen sızdırıldı!

Pixel 3 ve Pixel 3 XL tasarımı için hazırlanan 360 derece videolar ile gözler önüne serilmiş durumda. Peki, Google Pixel 3 serisi nasıl gözüküyor? Pixel 2 serisi ile farklılıklar neler?

Kamera ile gerçekleştirilen video çekimleri için uygulamanın en iyi kare oranını da otomatik olarak seçebilmesi de mümkün olacak. Video sırasındaki ses kaydı için de birden fazla mikrofon kullanımına izin verileceği görülüyor.

Bakalım, bu yeni Google Camera yetenekleri kullanıcılara hangi sürüm ile birlikte sunulacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.