DOLAR 32,3734
EURO 34,7567
ALTIN 2.412,81
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Google, iOS’ta Kritik Bir Güvenlik Açığı Tespit Edildiğini Duyurdu

02.12.2020
A+
A-

Google Project Zero ekibinin bir parçası olan siber güvenlik uzmanı Ian Beer, iOS ekosistemindeki bir güvenlik açığını tespit ettiğini açıkladı. iPhone’lardaki AirDrop hizmetinin çalışmasını sağlayan AWDL isimli bir bileşende tespit edilen bu güvenlik açığı, kullanıcıların önemli verilerine erişilmesini sağlıyor. Beer, bu güvenlik açığını bulabilmek için 2020’nin başından beri çalıştığını ifade ediyor.

Beer’ın açıklamalarına göre bilgisayar korsanları, söz konusu güvenlik açıklarından faydalanarak, iPhone sahiplerinin fotoğraflarına, e-postalarına ve mesajlarına erişebilirler. Güvenlik açığının oldukça kritik olduğunu ifade eden Beer, bugüne kadar yaptığı araştırmalar sonucunda bu güvenlik açığının sömürülmediğini yani herhangi bir iPhone sahibinin bu güvenlik açığından etkilenmediğini belirtiyor.

Güvenlik açığı Apple’a bildirildi

iOS'ta güvenlik açığı

Ian Beer, tespit ettiği güvenlik açığını Bug Bounty Programı kapsamında Apple’a bildirdiğini söyledi. Herhangi bir gelir beklentisi olmadığını ifade eden siber güvenlik uzmanı, istenildiği takdirde Apple ile birlikte çalışabileceğini, buradan kazanacağı parayı da hayır kurumlarına bağışlayacağına dair imza atabileceğini belirtiyor. Apple’ın bu teklife nasıl bir dönüş yapacağı şu an için bilinmiyor.

Apple’ın AirDrop hizmeti, iPhone’lar arasında yüksek hızlı veri aktarımı yapılabilmesini sağlıyor. Güvenlik açığının tespit edildiği AWDL isimli bileşen, “Apple Wireless Direct Link” olarak biliniyor. Her yerde kullanılabilen AWDL, cihazlar arasında düşük gecikmeli ve yüksek hızlı bağlantı sunuyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.