DOLAR 32,3744
EURO 34,9769
ALTIN 2.326,12
BIST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Google I/O 2018’de neler duyurulacak?

07.05.2018
A+
A-

Android P hakkında önemli detaylar gelecek!

İkinci Geliştirici sürümünün tanıtılması beklenen Android P işletim sisteminin en büyük yeniliği, 2018 yılının modası olan çentikli ekran tasarımına ayak uydurması olacak.. Bu sürümde, çentikli ekran ayarları ve boyutları kullanıcı tarafından düzenlenebilecek.

Android P ön inceleme

Android P sürümünü sizler için Google Pixel 2 XL modeline kurduk ve ilk izlenimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Android P ön inceleme videomuz yayında!

Android P sürümü, çok daha detaylandırılmış gizlilik seçenekleri sunacak. Arayüz noktasında da, material design anlayışı biraz daha geliştirilecek. Arayüz, menü alanları, ayarlar alanları ve tasarım dili daha da sade ve kullanışlı hale getirilecek.

iPhone X’da yer alan Gesture Control özelliği, Android P sürümü ile Pixel modellerine özel olarak duyurulabilir. (Söylenti)

WearOS hangi yeniliklerle güncellenecek?

Android Wear adı, WearOS olduktan sonra, iPhone kullanıcıları için de geliştirmeler devam ediyor. Google I/O 2018 etkinliğinde, WearOS ile ilgili yeni bir sürüm yerine, “WearOS’un geleceği” adlı bir oturum ile bu işletim sistemine neler geleceği konuşulacak.

Yapılacak olan geliştirmelerin başında, artırılmış pil performansı, daha iyi görünürlük elde edebilmek için dark mode özelliği gelebilir. En önemli geliştirmeler ise WearOS ile artırılmış Google Assistant entegrasyonu gündemde. Bu geliştirme ile Google Assistant’ın 3. parti yazılımlarla ve donanımlarla etkileşimi artırılacak.

Örnek: Gün içindeki planları sorduğunda, Google Asistan, bu sorunun yanıtını sadece WatchFace ekranında gösterirken, güncelleme sonrasında saatin hoparlöründen veya bağlı olan kulaklıktan sesli olarak yanıtlayacak.

Google News yenileniyor!

Google News platformu yenilenebilir. News platformu hem mobil hem de masaüstü için güncellenecek. Söylentilere göre, Google Newsstand uygulaması, All-in-One yapıdaki bir Google News mobil uygulamasına entegre edilebilir.  Yeni sistemde, daha fazla YouTube videoları yer alabilir. Google AMP sistemi tüm platformlarda daha hızlı yükleme sürelerine erişebilir. Yeni Google News, Google I/O 2018’de duyurulabilir.

Material Design anlayışıda yenilikler

Yaklaşık 4 yıl önce başlayan Material Design anlayışı, Android, Chrome ve mobil uygulamalardaki arayüz ve kullanıcı deneyimini daha sade bir hale getirmişti.

2018 yılında ise “Material Design Refresh” duyurusu yapılabilir. Buna Material Desing 2 adı da verilebilir. Bu tam anlamıyla bir devam modeli olmak yerine, görsel dilin (tasarımın) nasıl yenilikçi hale getirilebileceği üzerinde yapılan çalışmaları kapsıyor.

Kısa bir süre önce GMail arayüzünde çok cidd bir tasarım değişikliği yapan Google, Eylül ayında Chrome tarayıcısında bir tasarım değişikliğine gidebilir. Google I/O 2018’de tasarımsal yeniliklerin ilk gösterimleri ve duyuruları yapılabilir.

Yapay Zeka duyuruları yapılabilir!

Son yılların en çok konuşulan konularının başında yapay zeka var. Bu konuda da, Google I/O’da bir şeyler olabilir. Google, yapay zekanın, şirketin geleceğinin gizli sosu olacağını düşünüyor.

Google Assistant ile sesli ve yazılı etkileşim, Google Translate ile yazı ve nesne üzerinden tanımlama yaparak çeviri elde edebilme, google Lens ile nesne ve görüntü tanımlayabilme gibi özellikler çok daha işlevsel hale getiriliyor.

DeepMind araştırma şirketi ve Waymo otonom araç birimlerinin alınması gibi çalışmalar, yapay zeka için yapılan hamleler arasında. I/O etkinliğinde, tüketici ve geliştirici odaklı duyurular yapılabilir. Bunların başında, Google Lens güncellemeleri geliyor.

TensorFlow platformu ve Tensor Processing Unit birimleri hakkında da yenilikler anlatılabilir. Bu iki birim ve teknoloji, Google’ın yapay zeka eğitim sistemlerinin merkezinde yer alıyor. Yeni bir ürün yerine, hazırda olan teknolojilerdeki yenilikler anlatılabilir!

Android Auto için önemli güncellemeler!

Android TV ve Android Auto için de geliştirme ve duyurular yapılabilir.  Android Auto için beklenen en önemli güncelleme, kablosuz bağlantı olacak. Pixel ve Nexus modelleri için daha önce verilen bu özelliğin kapsamı genişletilebilir. Android Auto için beklenen bir diğer önemli güncelleme, Google Assistant entegrasyonu olacak.

Araçlarında LTE desteği sunan veya sunacak olan üreticilerin modellerinde yer alan Android Auto destekli birimler için doğrudan cihazdan uygulama mağazasına erişim ve yükleme özellikleri gelecek.

Android TV ile 4K dönemi!

Google’ın TV yazılımı olan Android TV, uzun yıllardır kullanımda ama üzerinde çok fazla yenilik olmamıştı. Geçen sene ana ekranı Android Oreo için güncelleme almış. Bunun dışında biraz üvey evlat gibi kalmış. Google I/O 2018’de Chromecast benzeri bir sistem ile tam TV uyumlu ve uzaktan kumanda destekli, 4K çözünürlüklü bir ürün duyurulabilir.

Google Assistant ve Google Home daha da gelişmiş özelliklere sahip olacak!

Google Assistant ve Google Home, pazardaki çok ciddi rakiplerle mücadele içinde. Siri, Alexa, Cortana gibi rakiplerle rekabetin dozu artacak! Google Asistan ile ilgili yazılımsal iyileştirme ve geliştirmeler duyurulabilir. Bunların başında, Google Home ile yapılacak yeni etkileşimler ve geliştirmeler var. Google Home ürünleri ise I/O 2018 yerine, yeni Pixel modelinin duyurusuna saklanıyor. Google Assistant ve Google Home için beklenen en önemli duyuru, 3. parti yazılım geliştirme desteği olacak.

İndirmeden oyun oynama dönemi başlasın!

Google Play Instant tanıtılacak. Bu sistem, Google Play Store’dan oyunu indirmeden oynayıp deneme imkanı sunacak. Instant Apps temelli olan bu sistem, oyunları, sanki bir web oyunu gibi oynayıp, deneme imkanı sunacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.