DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Google, Gmail güvenliği için manâlı koşul getirdi Google, Gmail güvenliği için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bütün Gmail kullanıcılarını etkileyecek…

18.06.2020
A+
A-

Kullanıcılarının güvenliğini karşılamak isteyen işyeri, daha önceden kullanıcılarına iki faktörlü doğrulama sistemini kullanıma almıştı. Sistem doğruca hesabına giriş yerine getirmek isteyen kullanıcılar, giriş sayfasında gördüğü sayıyı telefonda üç seçenek arasından seçiyor ve emniyet sağlanıyordu. Bu işlemi edebilmek için de telefonun kilidini başlamak gerekiyor.

Kullanıcılar bu özelliği kullanmak için elle ayarlar kısmından özelliği etkin ayla getirmesi gerekiyordu. Ama alınan kararla Gmail güvenliği karşılamak için bu özellik otomatik olarak kullanıcılar tarafından kullanılacak. Her kullanıcı antre yapmak istediğinde bu iki faktörlü doğrulama aşamasından geçecek. Bu özelliğin 7 Temmuz tarihi itibariyle otomatik kullanıma alınması planlanıyor.

Kullanıcılar acilen bu yöntemle birlikte SMS alım tercihinde de bulunabiliyor. Firma, hesabın alt olduğu cihazların kolayca değiştirilmesinin de önüne geçecek. Böylelikle saldırganların eline geçen hesapların, gerçek sahiplerince zahmetsizce geri alınabilmesi amaçlanıyor. Google emniyet konusunda kullanıcıların gizliliğini korumayı amaçlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.