DOLAR 32,2156
EURO 34,7094
ALTIN 2.450,42
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Google Files Go uygulaması yayınlandı!

23.03.2018
A+
A-

Google’ın yeni dosya yöneticisi uygulaması hafifletilmiş yapısı ile Go Edition platformu için hazırlanmış olsa da, diğer Android sürümleri ile birlikte sorunsuzca kullanılabiliyor. Kullanıcıların dosyalarını kolayca bulmalarına, bulut servislerine yedeklemelerine ve diğer akıllı telefonlar ile kolayca paylaşmalarına imkan tanıyan uygulama, önerilerde sunuyor.

İndirilen dosyalara, uygulamalara, görüntülere, videolara, seslere ve belgelere doğrudan erişilebilmesini sağlayan dosya yöneticisi, büyük dosyaları hafıza kartına taşıyarak ne kadar alan kazanabileceğini söylüyor.

Files Go’nun önemli bir diğer özelliği ise, iOS cihazlarda yer alan Airdrop ile benzer şekilde dosyaları çevrimdışı paylaşmaya imkan tanıması.

Özellik etkinleştirildiğinde bağlantının Bluetooth ile sağlandığı bir hotspot oluşturuluyor.  Google yetkilileri, bu sayede şifreli, hızlı ve ücretsiz bir şekilde cihazlar arasında veri transferi yapıldığını ifade ediliyorlar.

Depolama alanı azaldığında bunu bildiren uygulama ve dosyaların Drive, OneDrive, Dropbox gibi servislere yedeklenmesine yardımcı oluyor.

Google, testler sonucunda uygulamanın kullanıcılara ortalama 1GB alan tasarrufu sağladığını ifade ediyor. Google Files Go uygulaması, Android 5.0 veya daha yeni bir sürümün yüklü olduğu cihazları destekliyor.

:: Google’ın yeni dosya yöneticisi uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.