DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Google Chrome’dan büyük yenilik!

09.08.2018
A+
A-
Chrome 68 çıktı! Hemen indirin!

Google Chrome 68 güncellemesi kullanıcılara sunuldu. Yeni sürüm özellikle hala HTTPS protokolü kullanmamaya başlamamış olan web sitelerini yakından ilgilendiriyor. İşte detaylar.

Artık Chrome bildirimleri, Windows 10 Hareket Merkezi üzerinden Windows bildirimleri ile aynı şekilde gözükecek. Yeni bildirim özelliğinin Chrome 68 sürümü ile birlikte geldiğinin de altını çizelim. Şu anda kullanıcıların yüzde 50’sine bu özelliğin sunulduğunun altı çiziliyor. Bu sayede Chrome yerel bildirimlerde kendisine bir yer edinmiş oldu.

İleriki günlerde ve haftalarda Chrome 68 ile bildirim özelliği alacak kullanıcı sayısının artması planlanırken, bildirim özelliğinin gelişini beklemek istemeyenler için de bir yol sunuluyor. Adres çubuğuna chrome://flags yazıp “Enable native notifications” (Yerel bildirimleri aktif et) seçeneğini seçerek Windows tarzı bildirimlere hemen kavuşmanız mümkün.

Windows ayarları ile uyum içinde çalışacak Chrome bildirimleri sayesinde, Odaklanma Yardımı (eski Sessiz Saatler) konusunda sorun yaşamayacaksınız. Yani bildirimler siz oyun oynarken, ekranınızı yansıtırken veya günün belirli saatlerin otomatik olarak sizi rahatsız etmeyecek. Ek olarak Takvim, Slack veya Twitter bildirimleri de hem daha işlevsel hem de daha az rahatsız edici hale gelecek.

Chrome materyal tasarım görünümü nasıl aktifleştirilir?

Kullanıcılar için nihayet kullanıma sunulan Chrome materyal tasarım görünümünü nasıl aktifleştirebileceğinizi anlattık.

Daha önce Chrome 59 sürümü ile birlikte Google tarafından macOS yerel bildirim desteği sağlandığını da not olarak düşelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.