DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Google Asistan Türkçe desteği ne zaman geliyor?

09.05.2018
A+
A-

Etkinlik sırasında tek güzel haber Google’ın yapay zekasının Türkçe dahil olmak üzere 25 farklı bölgede yayınlanacağı değildi. Bunun dışında hepimizi etkileyen muhteşem özellikler duyuruldu. Bu özellikleri sizler için video haline getirdik ve kendi bakış açımızla yorumladık. İşte yeni Google Asistan hakkında yorumlarımız. İyi seyirler.

Peki, Google Asistan neler yapabiliyor?

Google’ın yapay zeka sistemi veri tabanının Google direkt bağlı olması sayesinde çok geniş bir ağ içerisinden bilgileri çekebiliyor ve böylece size gerçek bir asistan olabiliyor.

Hava durumu, navigasyon, yemek yiyebileceğiniz yerler, çağrı yapabilme, konuşarak SMS yollayabilme, spor müsabakalarının detaylı sonuçları, çeviri hizmeti ve daha aklınıza bile gelmeyecek tonla şey Google bünyesinde bulunuyor.

Tüm bunlara ek olarak Google Asistan bugün itibariyle çok daha akıllı bir hale geldi. Asistana kazandırılan yeni özelliklere baktığımızda ilk olarak 6 farklı yeni sesin eklendiğini görüyoruz. Ayrıca, bu yıl içinde John Legend’in melodik tonlarını Google Asistan’da kullanmak mümkün olacak.

Önemli yeniliklerden bir tanesi de devamlı konuşma özelliği olmuş. Bu sayede asistan konuşmanızın devam edeceğini anlayarak sizi sürekli “Hey Google” veya “OK Google” demekten kurtarıyor. Ayrıca konuşma sırasında kibar konuşmaları algılıyor ve özellikle çocuklara karşı çok daha dikkatli hitap ediyor.

Artık yenilenen bir arayüze sahip olan asistan akıllı ekranlar özelliği sayesinde de Haritalar, Takvim, Duo ve Fotoğraflar gibi Google hizmetlerinde de çalışabiliyor. Bu özelliklerin en kısa zamanda kullanılabilir olması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.