DOLAR 32,2591
EURO 34,7788
ALTIN 2.398,54
BIST 10.202,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Google Asistan şarkı tanıma özelliği yenileniyor!

16.09.2018
A+
A-

Google mühendisleri geçen seneden beri Asistan için yapay zeka desteğini arttırmanın peşinde. Özellikle Duplex‘te kullanılan ve korku yaratan yapay zeka desteğiyle (Turing testini geçen yani insan tarafından ayrımı yapılamayan) çağrı yanıtlama özelliği de bunlardan biri.

Google Asistan entegrasyonu, Android mesajlara geliyor!

Android mesajlar uygulamasına Google Asistan entegrasyonu geliyor. İşte mesajlaşma deneyiminizi iyileştirecek Google Asistan entegrasyonunun detayları!

Şimdi de Google Asistan‘ın hem sesle arama hem de çalan şarkıları daha kolay bulabilmesi için yapay zeka kullanılacak.

Bu geliştirmeye göre asistana “Google bu şarkı nedir?” şeklinde bir soru sorduğunuzda, bulut aracılığıyla çok daha kapsamlı bir kütüphanede şarkı aranacak. Özellikle bu bulut tabanlı kütüphanenin çok geniş bir kapsama kavuştuğunu belirtelim.

Bu özelliği devreye sokmak için ayarlardan ses, ne çalıyor? özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Ancak hatırlatalım bu özellik çoğunlukla Android Pie güncellemesi almış telefonlarda kullanılabiliyor.

Burada yapay zekanın benzer sonuçlar arasında mantığa en yakın olanları eleyerek daha kısa zamanda sonuç alınmasını sağlayacağı düşünülüyor.

Bunun dışında yapay zeka yardımıyla sesle arama performansında da geliştirmeler yapılmaya devam ediyor. Aslında bu sadece Google Asistan‘ın sorunu değil.

Siri ve diğer kişisel asistanlarda sesli arama komutlarında sıkıntı yaşıyor. Özellikle çok sesli ortamların bu performansı etkilediği biliniyor.

google asistan, Google Asistan şarkı tanıma

Her ne kadar akıllı hoparlörlerle bu sorun aşılmış olsa da, telefonda bu özelliği kullanmak isteyenler için daha aşılması gereken çok yol var gibi.

Google Asistan‘ın piyasada yer alan en iyi kişisel asistan olduğunu hatırlatalım. Bu son geliştirmeler sonrası, Asistan yaklaşan rakipleriyle arayı daha da açacak gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.