DOLAR 32,2777
EURO 34,7555
ALTIN 2.392,09
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Google, 24 Android uygulaması için harekete geçti!

10.09.2019
A+
A-

CSIS Security Group isimli siber güvenlik firması, Joker ismi verilen kötü amaçlı yazılımın kullanıcıların SMS mesajlarına, kişi listesine ve cihaz bilgilerine eriştiğini söyledi. Ayrıca, yazılımın bir diğer özelliğ ise premium hizmet aboneliği için gizlice onay verebiliyor olması. Ayrıca yazılım uygulamada mümkün olduğunca az yer kaplayacak şekilde programlandığı için kolayca farkedilemiyor.

CSIS söz konusu yazılıma sahip 24 Android uygulaması bulduğunu ve bu uygulamaların şimdiye kadar 500 bine yakın indirilmesi olduğunu açıkladı. Yazılımın Avustralya, Çin, Almanya, Hindistan, Singapur, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD dahil 37 ülkede aktif olduğu belirtildi.

Tehlikeli uygulamalar aşağıdaki gibi sıralanıyor:

Advocate Wallpaper
Age Face
Altar Message
Antivirus Security – Security Scan
Beach Camera
Board picture editing
Certain Wallpaper
Climate SMS
Collate Face Scanner
Cute Camera
Dazzle Wallpaper
Declare Message
Display Camera
Great VPN
Humour Camera
Ignite Clean
Leaf Face Scanner
Mini Camera
Print Plant scan
Rapid Face Scanner
Reward Clean
Ruddy SMS
Soby Camera
Spark Wallpaper

Eğer yukarıdaki uygulamalardan birini indirdiyseniz, şüpheli bir ödemenin yapılıp yapılmadığını görmek için işlem geçmişinizi kontrol etmekte fayda var. Ayrıca, her uygulama için verdiğiniz izinleri de kontrol etmeyi unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.